Sagot :
Genetik olayların hücrede moleküler düzeydeki temeli genetik mater-yal görevini üstlenen nükleik asitlerin yapı ve özelliklerine dayanır Nükleik asitlerin iki türü olan deoksiribonükleik asit (DNA) ve ribonükleik asit (RNA) temelde aynı yapısal özelliklere sahiptir
DNA: Deoksiribo Nükleik Asit
dna ya da deoksiribonükleik asit temel kalıtsal bir canlının tüm hücrelerin mevcut malzemesidir ve temelde hücre fonksiyonları, büyüme, üreme ve ölüm için mavi baskı sağlar. Çift iplikçikli sarmal yapısı denilen dna yapısı ilk 1953 yılında Watson ve Crick tarafından tanımlanmıştır.
Sonra çok büyük ilerleme, sentez, sıralama ve düzenleme DNA yapılmıştır. dna bu gün sıralı ya da detaylar için analiz ve hatta genleri dna işlev ve yapı değişiklikleri neden takılmış olabilir.
DNA'ın yapısıdna dört temel kimyasallar tür polimer moleküldür. Bu deoxyribonucleotides denir. İçerdikleri:
şeker (deoksiriboz) olumsuz şarj fosfat grubu üsler: adenin (a) sitozin (c) guanin (g) timin (t)Nükleotidlerin birbirine kovalent fosfodiester bağları ile bağlı.
Çift sarmal telliYapısı bakıldığında, Watson ve Crick dna çift telli sarmal ya da bükülmüş bir merdiven bulundu. Burada Merdiven basamakları üsleri kurma ve şeker fosfatlar dış vardır.
Orada hidrojen bağları büyük Pürin Bankası arasında (a veya c) bir iplikçik ve diğer zincir üzerinde bir küçük pirimidin Bankası (t veya c). Baz çifti dizisi genellikle DNA'ın yapısını birincil denir. Bu dizi gerçek dna yapısını belirler.
dna neden önemlidir?dna Genetik kod taşır ve bu yeni proteinler yaptığında ne protein sentezi mekanizması tarafından okunmaktadır.
dna ve proteinler arasındaki ilişkiyi canlılar için hayati önem taşımaktadır. Bir proteinin vücutta bulunan bol ve karmaşık bir moleküldür. Bunlar vücut yapısı (yapısal proteinler) peygamberler, enzimler, hormonlar vb şekillendirme için önemli olabilir.
Şekil ve DNA'ın el kullanımıdna çeşitli şekillerde ve uzunluklarda olabilir. Fizyolojik koşullar altında sözde b-formunda, sağ elini kullanan bir çift iplikçikli sarmal dna bulunur. 10.4 Her baz çiftinden sonra ya da 34nanometers etrafında tekrar bükülme veya sarmal olduğunu. dna kalınlığı hakkında 2nm ve baz çifti kalınlığı yaklaşık 0.34nm.
alıntı
Thank you for visiting our website wich cover about Biyoloji. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.