Sagot :
Takvimde Kaybolan 10 Gün
Roma İmparatoru Jül Sezar, M.Ö. 45'de Jülyen Takvimi’ni kullandırmaya başladı. Metot çok basitti: Bir yıl 365 tam ve bir çeyrek gündü. Uzun zaman da bu şekilde kullanıldı. Fakat asırlar sonra, evdeki hesap, kilisenin hesabına uymayacaktı. Yüzyıllar sonra Paskalya Bayramının tarihi 10 gün kayınca, Papa 13. Gregorius duruma el koydu. Günümüzde "Gregoryen Takvimi" dediğimiz takvim de işte böylece arz-ı endam eyledi.
Bugün kullandığımız takvime 1582'de kavuşmuş olduk. Haliyle kayan o 10 gün, takvimlerden çıkarıldı. 4 Ekim 1582'den sonraki gün 5 Ekim olması gerekirken, birden 15 Ekim oldu, aradaki günler de tarihin yaprakları arasında kayboldu gitti. 14 Ekim 1582… Tarihte olmayan günlerin sonuncusu... İnsanoğlu kendini kandırmak isteyince, ona kim engel olabilir ki?
Thank you for visiting our website wich cover about Tarih. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.