takvimin ortaya cıkışı ile ilgilibir araştırma yapınız 



Sagot :

Zaman tanımlaması zor soyut bir kavramdır dünyanın yörüngesi üzerinde hızının değişmesine bağlı olarak yıl boyunca değişen gerçek güneş günlerinin ortalama değerine ortalama güneş günü denir 
ortalama güneş günü 24 saat 3dakkika 56555 saniyelik bir yıldız gününe eşittir.zaman günay yada yıl gibi uzun süreli bölünen dönemlere de takvim denir.Takvim bu zaman dilimlerinitarih başlangıcı olarak belirlenmesi bir anlamda hareketlere belirli bir düzen içinde sıralama içinde yaparlar.Olayların tarihlerini ve zaman içinde sıraya konulmalarını inceleyen ayrı bir bilim dalı vardır kronoloji yada zaman bilimi denilmektedir 


Dünya'nın, kendi etrafında bir defa dönmesiyle geçecen zamana gün denir.
Ay'ın Dünya'nın çevresinde tam bir dolanım yapması için geçen zamana ve bir yılı temel alan sisteme ay yılı denir.aAy yılı 354 günden oluşur.
Dünyanın, Güneşin çevresinde tam bir dolanım yapması için geçen zamanada güneş yılı denir. Güneş yılı 365 gün 5 saat 48 dakika 46 saniyedir. 
Zaman ölçüsü olarak takvimin bulunması ve kullanılması çok eski devirlere dayanır.İlk takvimi bulan ve kullanan sümerlerdir.Sümerlerin bulduğu takvim , ay yılı temeline dayanıyordu ve her yılın ayrı bir adı vardı . Günümüzden yaklaşk 6000 yıl önce mısırlılar güneş yılı esasına dayalı takvimi buldular. Mısırlılar, bir ayı 30 gün kabul edip yılı, Nil ırmağının akışına göre dörder aylık üç mevsime böldüler.sonucunda ayrı bir bilim dalı doğdu . Bu bilim dalına kronoloji yada zaman bilimi adı verilir .