insanların günümüze gelinceye kadar haberleşme alanında hangi yöntemleri ve araçları kullandığını araştırınız.



Sagot :

Haberleşme - Haberleşme Nedir? - Haberleşme Türleri - Haberleşme Çeşitleri


Haberleşme iki nokta arasında haber alıp verme usüllerine ve bu usüllerin tatbiki sırasındaki faaliyetlerin tamamınaverilen ad. Bir verici ve bir alıcı arasında mesaj bilgi ve haberlerin alınıp verilmesi faaliyeti. bilgi duygu ve düşüncelerin paylaşılması için kurulmuş sistemler.
Haberleşmeden maksat sadece bilgi vermek veya almak değildir. Zaten bilginin kıymeti bir harekete bir işe bir faydayayol açmasıyla yakından ilgilidir.Tehlikedeki geminin S.O.S. işareti vermesi yangındabeyaz mendille teslim işaretiverilmesi trenin düdüğünü otoların kornasını çalması hep bir harekete bir işe yol açmak içindir.

insan beyni haberleşmenin merkezi durumundadır. Beynin hafıza kabiliyeti bilgileri tasnif ve biraraya getirme fonksiyonları insanın çevresinde olup bitenleri takip edebilmesine imkan vermiştir. Yine bu kabiliyetler insanlar arası haberleşme vasıtalarından biri olan lisanın ve kültür adı verilen ortak hatıralarınile Allahü teala ona kitap gönderdi ve ona birbirleriyle konuşmalarını öğretti. Hazret-i ademin çocukları çoğalınca beraber konuştukları bir lisan meydana geldi. Lisanın böylece ilk defa meydana çıkmasından sonra değişik beldelerde yaşayan milyonlarca insan değişik lisanlar kullandılar. Bunlar zamanla gelişti.


yazının mükemmelleşmesinde Uzakdoğuda keşfedilip avrupaya getirilen kağıt ve mürekkebin devreye girmesinin önemli tesirleri olmuş ve 15. yüzyıldan itibaren baskı teknolojisi gelişmeye başlamıştır. elkitaplara oradan gazete ve dergilere ulaşılmıştır.