Kıbrıs!ın kaybını hazmedemeyen haçlılar ne yapmışlardır ? SORUNUN CEVABNI TAM VERİN DEFTERE YAZCAM ÇOK ACİL + PUAN VERİCEM AMA KÖTÜ YAZARSANIZ ŞİKAYET EDERİM !



Sagot :

Devri, 18.yy'ın ilk yarısında Osmanlı İmparatorluğu'nda, Avrupa ile başlayan kültür etkileşiminin gerçekleştiği ve yenileşme hareketlerine girişildiği bir dönemdir. Lale Devri olarak anılmasının sebebi, o dönemde saray ve çevresinde Avrupa'ya özenilerek sosyal yaşantıda, mimaride ve sanatta değişimlere gidilmesi ve Lale'nin yeniliklerin sembolü olarak ön plana çıkmasıdır

Kıbrıs kuşatılmış, alınmak üzereydi. Haberi alan Avrupa, Osmanlı donanmasından iyice korkmaya başlamıştı. Çünkü sırayla Girit, Malta, Sicilya gibi adaları kaybedip Osmanlı'nın Avrupa'nın büyük bir kısmına hâkim olmasından korkuyordu. Papa'nın çağrısı üzerine haçlı donanması hazırlandı. Avrupa, kurmuş olduğu donanmayla Kıbrıs'ı geri almak istemiyordu. Haçlı donanmasının hedefi, Osmanlı'nın deniz aşırı taşıma gücünü ortadan kaldırmaktı. Osmanlı donanmasına verilen görev ise haçlı donanmasının Kıbrıs'a yardımını engellemek için donanmanın bulunup imha edilmesiydi. Karacı Müezzinoğlu Ali Paşa komutasındaki donanma Kıbrıs sularında dolanmak yerine haçlı donanmasını bulmak için İtalya'ya hareket etti. Nihayetinde Kıbrıs alındı. Her kış İstanbul'a dönen donanmanın bu kez Yunanistan'ın batısındaki üs ve limanlarda kışı geçirmesine karar verildi. İnebahtı'da birçok sipahi, yeniçeri ve leventler izne ayrıldı. Ayrıca donanma altı aydır denizde olduğu için eksiği de çoktu.