Sagot :
FOTO YOK AMA SANA BİR EK BİLGİ VERCEM
Çok fazla televizyon ve bilgisayar bakmak göz sağlığımızı bozar. - Sürekli olarak teknolojik cihazların yanında durmak sağlığımızı olumsuz etkiler. - Aşırı teknoloji kullanımı doğal kaynakları tüketmemize sebep olur. Bu gibi durumlardan uzak durabilmek için mutlaka teknolojiyi hayatımıza gerektiği kadar almalıyız.
#İYİ DERSLER
Cevap:
En İyi Seçersen Sevinirim
Teknolojinin Hayatımızdaki kötü yanları ) Kanser Hastalığı Yapılan araştırmalara göre teknolojinin en büyük zararları arasında kanser hastalığı gelmektedir. ...
2) Görme Problemleri. Teknolojinin zararları arasında görme problemleri gelmektedir. ...
3) Boyun Ağrısı ...
4) Bağımlılık. ...
5) Sosyal Becerilerde Zorlanma. ...
6) Öfke Kontrolü ...
- Açıklama:
Fiziki İletişim Sorun Yaratır
Teknolojinin zararları arasında belki de en yaygın olan sorun insanlar arasındaki fiziki iletişimin azalmasıdır. Sevdiklerimiz ya da ailemizle bir araya geldiğimizde dahi telefon ve tabletlerden başımızı kaldıramıyor, sosyal medya uygulamalarına hapsoluyoruz. Hal böyle olunca da fiziki iletişimimiz bir hayli azalıyor.
2. Bedensel Sağlığı Olumsuz Etkiler
Saatlerce bilgisayar ya da telefon ekranına bakmak gözleri yorarken tüm günümüzü bilgisayar başında geçirmek de iskelet hastalıklarına önayak oluyor. Teknolojinin zararlarını en çok hissettiğimiz nokta bilgisayar ve telefonlarda geçirdiğimiz zamanlarda hissediyoruz. Saatlerce aynı pozisyonda oturmak ve yine saatlerce bir ekrana bakmak hem vücut sağlığını olumsuz etkiliyor hem de görüşümüzü zaman içinde bozabiliyor.
3. Psikolojik Problemleri Tetikler
Fiziki iletişimimizin az olması, dijital bir dünyada yaşamak, tüm günümüzü bilgisayar başında geçirmek doğrudan psikolojik problemlerinin ortaya çıkmasına neden oluyor. Çünkü insanlar gerçeklik algısını yitiriyor ve hatta “dijital yalnızlık” yaşıyor. Teknolojiyi yaşamımızın merkezine koymak bedensel sağlığımızın yanı sıra ruhsal sağlığımızı da olumsuz etkiliyor.
4. Beyni Olumsuz Etkiler
Teknolojin zararları arasında beynin olumsuz etkilenmesi de var. Dijital bir ortamda tüm işlerimizi yapmak ya da sosyal medya uygulamalarında çok uzun zaman geçirmek, beynin daha az çalışmasına yol açıyor. Daha az düşünen beyin, olumsuz bir şekilde etkileniyor ve zaman içinde unutkanlık ve dalgınlık gibi problemler ortaya çıkıyor.
Thank you for visiting our website wich cover about Sosyal Bilgiler. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.