Sagot :
Fonksiyonumuz A dan B ye tanımlanmış. Yani tanım kümemiz A kümesi ve değer kümemiz de B kümesidir.
Bire bir fonksiyon, tanım kümesindeki her elemanın değer kümesindeki farklı bir elemana gitmesi olayıdır. Yani her x değeri için f(x) değeri farklı olmalıdır.
Bir fonksiyonun bire bir olması için örten olması gerekmez. İçine fonksiyonlar da bire bir fonksiyon olabilir. Yani değer kümesindeki her elemanın dolu olmasına gerek yoktur. Değer kümesinde boşta eleman kalabilir. Daha farklı bir şekilde anlatacak olursak görüntü kümesiyle değer kümesinin eşit olmasına gerek yoktur.
Bu bilgilerin ışığında sorumuza dönelim.
A kümesinden B kümesine fonksiyon tanımladığımız için A kümesinde en az bir eleman bulunmalıdır. Bize B kümesinin eleman sayısı en çok kaç olabilir dediği için 3-2x ifadesini olabildiğince artırmalıyız. 3-2x ifadesini artırmak için x'e negatif sayılar vermeliyiz. Negatif sayılar verirsek bu ifade büyür ama pozitif sayılar verirsek ifade küçülür. x'e negatif verirken s(A)=x+6 ifadesinin yani tanım kümesindeki eleman sayısının sıfır olmamasına da dikkat etmeliyiz.
A kümesinin eleman sayısı en az 1 olabilir. Bunu sağlayan x değerimiz de x=-5 olacaktır. x yerine -5 yazarsak A nın eleman sayısı 1, B nin eleman sayısı ise 13 olacaktır.
Dolayısıyla cevap 13 gelecektir.
Thank you for visiting our website wich cover about Matematik. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.