Yalvaririm yardim edin cok zor bi de hesabimda bu sorudan once bi kaç d/y sorusuda var onlari doğru yapani en iyi secer ve 5 yıldiz bir de kalpçik atarim takip ederim hatta ark oluruz ama pls yardim edinn
Bi de 10 puan ama kullahirsaniz bildirir sikayet ederim​


Yalvaririm Yardim Edin Cok Zor Bi De Hesabimda Bu Sorudan Once Bi Kaç Dy Sorusuda Var Onlari Doğru Yapani En Iyi Secer Ve 5 Yıldiz Bir De Kalpçik Atarim Takip E class=

Sagot :

[tex]\huge\blue{Merhabalar}[/tex]

1-) Tanzimat fermanı

2-) Islahat fermanı

3-) Tanzimat fermanı

4-) 1. Meşrutiyet

5-) 1. Meşrutiyet

6-) 1. Meşrutiyet

7-) Tanzimat fermanı

8-) 1. Meşrutiyet

9-) Tanzimat, ıslahat, 1. Meşrutiyet olarak kabul edilir

AÇIKLAMALARI

1-) Yine, padişahın özel ferman çıkartarak “askerlikten muaf” tuttuğukişiler askerlik yapmıyordu.Zorunlu askerlik usulü,Cumhuriyet döneminde 1927'de çıkarılan 1111 Sayılı Askerlik Kanunu ile yasalaştı ve askerlik “Bir Vatan Görevi” olarak kabul edildi. Yani Tanzimat.

2-) Islahat Fermanı, Tanzimat Fermanı tarafından sağlanan reformları genişletmiştir. Bu fermanın amacı, millet sistemini kaldırarak bütün din topluluklarının eşit vatandaşlık hakları sağlayarak Müslüman ve gayrimüslim Osmanlı tebaası arasında tam bir eşitlik sağlamaktır.

3-) Sened-i İttifak; Osmanlı Devleti'nin tarihinde padişahın otoritesini sınırlayan ilk belgedir. Bu açıdan da oldukça önemlidir. Senedi İttifak, 2. Mahmud döneminde, 1808 yılında imzalanmış bir metindir. Yani Tanzimat.

4-) 1889 yani 1. Meşrutiyet

5-) 1876 tarihli Kanun-u Esasi'de 1909'da yapılan değişikliklere göre sadrazam (başbakan) Padişah tarafından atanır; Bakanların ise Sadrazam tarafından seçilmesi gerekir(m.29). Padişahın sürgüne gönderme yetkisi kaldırılmış, 35.maddedeki “fesih hakkıî kullanılamaz hale getirilmiştir.

6-) Osmanlı'da halkın yönetime katılması ilk olarak 1. Meşrutiyet'in ilanı döneminde olmuştur. 1. Meşrutiyet'in amacı Osmanlı İmparatorluğu’nun varlığını devam ettirmesiydi. 1. Meşrutiyet ile padişahın kurduğu meclisin yanında bir de halkın seçtiği üyelerden oluşan bir meclis kurulmuştur.

7-) 1 Temmuz 1839'da tahta yeni çıkan Sultan Abdülmecid'i kapsamlı bir reform programının gereğine inandırmayı başardı. Bunun ilk adımı ve hukuki temeli olarak da, 3 Kasım 1839'da Tanzimat Fermanı (Gülhane Hatt-ı Humayunu) ilan edildi. Gülhane Hatt-ı Şerif-î'ni 3 Kasım 1839 tarihinde okuyan kişi oldu.

8-) 1982 Anayasası’nın mülkiyet hakkını düzenleyen 35. maddesi şu

hükmü ihtiva etmektedir:

“Herkes, mülkiyet ve miras haklarına sahiptir. Bu haklar, ancak kamu ya-

rarı amacıyla, kanunla sınırlanabilir. Mülkiyet hakkının kullanılması toplum

yararına aykırı olamaz.”

Görüldüğü üzere maddenin ilk fıkrası mülkiyet hakkını, ikinci

fıkrası ise mülkiyet hakkının sınırlanmasını düzenlemektedir. Ayrıca

Anayasa’nın 13. maddesi, mülkiyet hakkının da aralarında bulunduğu

temel hak ve özgürlüklerin sınırlandırılmasına ilişkin hükümler ihtiva

etmektedir.

9-) Yusuf Akçura’ya göre Fransa’nın liberal milliyet anlayışına göre II.Mahmut zamanında başlayan bu fikir Tanzimat döneminde güçlenmiştir. Osmanlıcılık fikri doğrultusunda Tanzimat ve Islahat Fermanı ile I.Meşrutiyet ilan edilmiştir

[tex]\huge\green{Başarılar}[/tex]