arafat mina muzdekıfe vafke seytan taslama ihram kabe beytullah medıne mekke ravzai mutahharea hacerul esved sefa merve telbıye mescıdı haram mescıdı nebevı nedmek bunlar kendı fıkrınız olsa guzell

Sagot :

Cevap:

Arefe: Herhangi bir dinî bayramdan önceki gün.

Mina: Mekke'de hacıların şeytan taşlamak için gittikleri bölgenin ismidir

Müzdelife: Hac'da Arafat vakfesinden sonra ikinci vakfenin yapıldığı ve Arafat ile Mina arasında yer alan ve Muhassır Vadisi'ne kadar olan bölümdür.

Vakfe: Hac ibadetini yerine getiren kişinin belirli bir zaman diliminde belirli yerlerde bir süre durmasıdır.

Şeytan Taşlama: Hac görevini yerine getirmekte olan Müslümanların, kurban bayramının birinci, ikinci ve üçüncü günleri, Mina denilen yerde yedişer taş atmalarına verilen ad.

İhram: İhram, Hac ya da umre ziyaretini yapan Müslüman erkeklerin giymesi gereken ve iki parçadan oluşan, dikişsiz, beyaz örtü. Kadınlar için özel bir giysiden söz edilmemiş olmakla beraber onlar da uzun beyaz giysiler giyerler

Kabe (Beytullah): Mescid-i Haram içerisinde bulunan ve yeryüzünde inşa edilmiş ilk mabet olarak bilinen ve Kuran-ı Kerim'de beyt olarak tanımlanan yani ev olarak bilinen ibadet yeridir. Kabe İslam dini insanlığa bildirilmeden evvel Hazreti İbrahim döneminde ve bizzat Hazreti İbrahim peygamberin inşa ettiği bir ibadethanedir.

Hacerul-esved: Kâbe'nin duvarında yer alan ve Müslümanlarca kutsal sayılan siyah ve parlak taş.

Sefa ve Merve: Safâ ve Merve tepeleri arasında yedi kere gidip gelerek vâcip olan sa'y ibâdetlerini yerine getirirler.

Mescid-i haram: Mekke'de Kabe'nin de içinde bulunduğu alanı çevreleyen büyük mesciddir.

En iyi seçer misin??