9. Özkütlesi 3 g/cm3 olan L sıvısı içine, üç eşit bölmeli K cismi bırakıldığında bir bölmesi sıvı dışında
kalacak şekilde dengeye geliyor. K cisminin özkütlesi 5 g/cm3 ve kütlesi 150 g’dır. Buna göre K cisminin içindeki boşluğun hacmi kaç cm3tür?

10. Taşma seviyesine kadar içi tamamen su ile dolu bir kaba bir tanesinin kütlesi 200 g olan içi dolu iki adet metal bilye bırakılıyor. Bu durumda kabın kütlesi 300 g artıyor. Bilyelerin yapıldığı maddenin özkütlesi kaç g/cm3 tür? (dsu= 1 g/cm3)

11. Kuzey Buz Denizi’nde 1,5 tonluk bir aracı suya hiç değdirmeden taşıyabilecek buz tabakasının hacmi en az kaç m3 olmalıdır? (dsu=1 g/cm3 , dbuz= 0,9 g/cm3 ) (Buzun tamamının su içinde kalabileceği kabul edilmektedir.)

12. Deniz üzerinden alçak uçuş yapan süpersonik jetler deniz suyunun yukarı doğru havalanmasına neden olur. Sözü geçen olayın Bernoulli İlkesi’ne göre sebebi nedir?

13. Üç eşit hacim bölmeli türdeş katı bir cisim, sıvı içine bırakıldığında hacminin iki bölmesi sıvı içinde kalacak şekilde dengeye gelmektedir. Sıvının özkütlesi 3 g/cm3 olduğuna göre katı cismin özkütlesi kaç g/cm3 tür? (g=10 m/s2 alınız.)

14. Eşit hacim bölmeli X cismi özkütlesi 2 g/cm3 olan K sıvısının içine bırakıldığında iki bölmesi sıvının dışında kalacak biçimde dengeye gelmektedir. Aynı X cismi, L sıvısına bırakıldığında ise üç bölmesi sıvının dışında kalacak biçimde dengeye gelmektedir. Buna göre L sıvısının özkütlesi kaç g/cm3
tür?

15. Bir K cismi, içi tamamen sıvı dolu kaba bırakıldığında 40 g sıvı taşırıyor. Kapta 1 N ağırlaşma olduğuna göre K cisminin kütlesi kaç kg’dır? (g = 10 m/s2 alınız.)

Çözebilecek varmı