Sagot :
Güzel sanatlar, güzellik ve zevkle ilgilenen sanatlar için kullanılır. Bu terim ilk defa Fransızcada beaux arts olarak, resim, heykel, baskı gibi görsel sanatları tanımlamak için bulunmuştur. Günümüzde daha çok, klasik veya akademik sanatla bağlantılı olan geleneksel görsel sanatlar anlamına gelir.
Güzel sanatlar teriminin ortaya çıkışındaki motivasyon, resim, heykel gibi görsel sanat dallarını; tekstil, seramik gibi zanaat ve uygulamalı sanatlardan ayırmaktı. Buradaki "güzel", sanat eserinin niteliğini değil, disiplinin estetikle bağlantısını vurgulamak için kullanılmıştır. Günümüzde icra edilen ve sadece resim, heykel ve baskıyla kısıtlı olmayan modern ve çağdaş sanat eserleri için açıklayıcı ve kapsayıcı olmadığından, buna alternatif olarak görsel sanatlar tabiri kullanılmaktadır. Güzel sanatlar insanların en tutkun yanıdır.
Kaynaktan bulduğum
Resim Malzemeleri:
Boyalar (kalem, suluboya, guaş, yağlı boya, akrilik boya, mum boyası, pastel boya, kök boya vb.) Resim defteri Resim kağıdı Fırça çeşitleri Kalem Mürekkep Palet Silgi Tuval
Heykel Malzemeleri:
Mermer Beton Betonarme Kil Kalıp çeşitleri Oyma, kırma, kesme vb araçlar
Baskı Malzemeleri:
Baskı türüne göre değişen malzemeler kullanılır.
Kumaş Kağıt çeşitleri Ahşap Boya Fırça
bu kadar
Güzel sanat dallarında kullanılan malzemeler nelerdir ve özellikleri nedir?
Güzel sanatlar kendi içinde dallara ayrılır ve bu dallar farklı araç ve aletler kullanırlar işte bu dallar ve kullanılan eşyalar
1 - Edebiyat: Kelimelerle yapılan bir güzel sanattır. Nazım ve nesir yolundaki bütün eserler bu kola girer.
Edebiyat: Kalem, Kağıt, Silgi, Daktilo, Klavy
2 - Resim: Yağlı, sulu ya da kuru boyalarla bir zemin üzerine çizgiler çizme ve boyama suretiyle yapılan güzel sanattır. Resim yapan sanatçıya ressam adı verilir.
Resim Malzemeleri: Boya(kalem,suluboya, guaş, yağlı boya, akrilik boya, mum boyası, pastel boya, kök boya)
Resim defteri
Resim kağıdı
Fırça çeşitleri
Kalem
Mürekkep
Palet
Silgi
Tuval
3 - Heykel: Ya tabiatta var olan ya da hayalde canlandırılan varlıkları,taş, çamur, tahta, maden gibi maddeler kullanmak suretiyle üç boyutlu olarak yapma işidir. Heykel yapanlara heykeltıraş adı verilir.
Heykel Malzemeleri:
Mermer
Beton
Betonarme
Kil
Kalıp çeşitleri
Oyma, kırma, kesme vb araçlar
4 - Mimarlık: İnsanların estetik zevklerine hitap edecek şekilde yapılar yapmaktır. Tarihî olmak özelliğini kazanmış yapıtlar, tapmaklar, camiler, saraylar, bir medeniyetin en güzel eserlerini meydana getirirler. Sanatçılarına mimar adı verilir.
Mimarlık Malzemeleri:
Mermer
Beton
tahta
vb. yapı malzemeleri
Oyma, kırma, kesme vb araçlar
5 - Musiki (Müzik): Sesleri melodi haline getirme sanatıdır. Müzik, pek çok bölümlere ayrılır. Musiki bestecilerine musıkişinas denir.
Müzik Malzemeleri:
Müzik aletleri
6 - Tiyatro: Bir hikâyenin, sahnede, oyuncular tarafından canlandırılarak temsil edilmesi sanatıdır. Bugün tiyatro eserleri, sinemalarda, radyolarda, televizyonlarda yer almaktadır. Eseri oynayan sanatçılara aktör, aktris adı verilir.
Tiyatro malzemeleri:
Kostüm
sahne
yardımcı araç
Dekor araçları
7 - Dans: Musikiye uyularak yapılan ritmik hareketlerdir. Pek çok çeşitleri vardır.
Dans mazemeleri:
kostüm
müzik
Thank you for visiting our website wich cover about Sanat. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.