Sagot :
⭐ᴍᴇʀʜᴀʙᴀ⭐
Cevap:
Öncelikle gel beraber vitaminlerin sağlığımıza olumlu etkilerine bakalım.
-Vücudumuzun korunmasında ve vücudumuzun sağlıklı kalmasında vitaminler yardımcı olur. Sebze ve meyvelerde bolca bulunur, bundan dolayı vitaminler barındıran yiyecekleri ölçülü yiyerek vücudumuza bağışıklık kazandırabiliriz.
Şimdi de gel beraber sorduğun sorudaki gibi olumsuz etkilerine bakalım.
-Her şeyin fazlası zarardır. Doğal olarak yediğimiz besinlerde ve içtiğimiz çoğu içecekteki besinlerin de çoğu zararlıdır. Vitamin, gıda zehirlenmesine yol açar. Doktorunuza sormadan tüketirseniz vücudunuzda mide zehirlenmesi, kaş ve saç dökülmeleri, kemiklerde bozukluklara neden olur.
~XxDefnenizxX
"Umarım yardımcı olmuşumdur. Ayrıca ablam ve internetteki kaynaklardan yardım alarak yazdım. Alıntı değil. En iyi seçersen sevinirim♥."
MERHABA
Vitaminlerin sağlığa olumsuz etkilerinden bahsedecek olursak;
Gereksiz Vitamin Kullanımı:
Gereksiz Vitamin kullanımı sağlığımıza ve vücudumuza zarar verir.
D vitamini kullanımı fazla olursa kandaki kalsiyumun yüksek konsantrasyonda olmasına neden olabilir. Kalsiyumun fazlası böbrek taşına sebep olabilirken; yüksek miktardaki niasin sinir sisteminde, kandaki glikoz ve yağda uyuşturucu etkisi yaratabilmektedir.
A vitamini kullanımı fazla olursa baş dönmesi, çift görme, baş ağrısı, kasılma nöbetleri, dudaklar ve avuç içlerinin soyulması, şiddetli kusma, kafa içi basıncı artışı şeklinde belirti verir ve bu belirtiler kullanımdan 6 saat sonra ortaya çıkar.
K vitamini kullanımı fazla olursa ateş, vücutta kızarma,kaşıntı,terleme ve göğüs sıkışması belirtileri meydana gelir.
Vitaminlerin Yan Etkileri Nedir?
Genelde bulantı, kabızlık ve ishal bulunur. Bazı kişiler alerjik reaksiyon da yaşayabilirler; bunun başlıca özellikleri genelde nefes darlığı, ürtiker, kaşıntı ve yüz, dudak veya dil şişmesidir.
Vitamin Zehirlenmesi Nasıl Olur?
Mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, ishal ve kilo kaybıdır. Kas ve sinir sistemi de iştahsızlık, sinirlilik, yorgunluk, uykusuzluk, bitkinlik, baş ağrısı ve kaslarda zayıflık meydana gelir.
Peki Günde Kaç Vitamin İçilmelidir?
Sabah veya akşam içilebilir fakat tok karna içilmelidir. Gıda takviyeleri belirli aralıklarla kullanılmalıdır. Günde 5 taneden fazla farklı gıda takviyesi tüketilmemelidir.
İYİ DERSLER..
Thank you for visiting our website wich cover about Biyoloji. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.