29.Bir yazıda birinin görüşlerini aldıysam ve o kişinin sözünü kullandıysam aşağıdakilerden hangisini yapmış olurum? A. Örnekleme B. Tanık Gösterme C. Karşılaştırma D. Tanımlama​

Sagot :

కꫀꪶꪖꪑ

Sorumuz: Bir yazıda birinin görüşleri alınırsa ve

kişinin sözü kullanılırsa hangisi yapılmış olur?

Cevabımız: B şıkkıdır.

Örnekleme: Soyut halde verilen sözcükleri,düşünceyi belirtmek için somut hale getirilmesine,konuyla ilgili örnekler verilmesine örnekleme denir.

Tanık Gösterme: Bir düşünceyi savunmak, düşüncenin doğru olup olmadığını kanıtlamak için yazarın aynı görüşü destekleyen bir kişinin sözünü,görüşünü konuşmalarından veya yazılarından aynen alıntı yapmasına tanık gösterme denir.

Yazıda sadece kişinin sözünü kullanmak tanık

gösterme olmaz.Alıntı yapılan kişinin sözü metinde geçmelidir.

Karşılaştırma: İki varlık arasındaki benzer yönleri veya farklı yönlerini ortaya konulmasına karşılaştırma denir.Karşılaştırma yapılırken tartışmacı,açıklayıcı gibi anlatım türlerine sıkça yer verilir.

Tanımlama: Varlıkların özelliklerinin ne olduğunun açıklanmasına tanımlama denir.Tanımlama yapılırken açıklayıcı ve tartışmacı anlatım türlerine yer verilir.

Tanım Bu nedir?, Kimdir? sorularına cevap verir.

Ek Bilgi

Sayısal verilerden yararlanma: Düşüncelerin doğru olup olmadığının kanıtlanması için istatistiksel bilgilerden yararlanılmasına denir.

Kullanılan istatistiklerin inandırıcı ve etkili olması için güvenilir kaynaklardan seçilmesine dikkat edilir.

Benzetme: Bir varlığın,düşüncenin daha anlaşılır olması için başka bir varlığın özelliklerinin diğer varlığa benzetilmesine denir.

#OptiTim // вαşαяıℓαя

#Ali (Her şeyim)

#Piłăw Rehberim