Sagot :
Eklediğim fotoğrafta belirtilen durumların devamı olarak bütün hareketleri açıklayalım; 5 m/s hızlı ile harekete başlayan hareketli hızını 1. Noktada 10m/s'ye çıkarmıştır. Eyimi ise t=0 dan 1. noktaya kadar bir artış trendindedir. Bu eğri üzerinde iki noktayı rastgele seçip eğimdeki bu iki noktanın birbirlerine göre artış veya azalışına bakarak yorumlayabiliriz. Basit olarak 5m/s den 10m/s hıza çıkan cismin hızlandığı da söylenebilir. 1. Noktadan 2.noktaya ise hız, pozitif yönde azalmaya başlamıştır. 3.noktaya kadar yavaşlamaya devam eden cismin 3.noktada hızını sıfıra indirerek durduğunu görebiliriz. Bu andan itibaren artık hız, yani cisim; yön değiştirmiş olup negatif yönde yani ilk hareket yönünün aksi istikamette hızlanmaya başlamıştır. Bu harekete (yönde hızlanan hareket) te diyebiliriz.
4. Noktadan sonra cisim yönde yavaşlayan hareket yapmaktadir. Zira 5. Noktada hızın tekrar sıfıra indiği ve cismin durduğunu açık olarak görebiliriz. 5.noktada cisim durup tekrar 3.noktadaki gibi yön değiştirerek pozitif yönde gitmektedir. 5. ve 6. Noktalar arasında ise hızlandığı görülmektedir. Bu durum yine rastgele 2nokta seçip eğimin trendine bakarak yapılacak analizle de ispatlanabilir.
Her nokta için A değeri verelim ve A1,A2,A3,A4,A5,A6 şeklinde işlemimizi yapalım.
A6 eğimin yönu itibariyle pozitif bir değerdedir.
A2ise yine eğimin yönünden dolayı negatiftir. Eğimin x eksenine paralel olduğu yani açının sıfır olduğu veya hızın sıfır olduğu diğer noktalardaki değer ise bize ivmenin bu kontalarda 0 olacağını gösterir. Bu durumda ivmeleri büyükten küçüğe sıraladığımızda a6>a1=a3=a5=0>a2 değerini görürüz.
#Adrann>fındıkım :)♡
#Hypnos 200.yanıtını sunar...
Thank you for visiting our website wich cover about Fizik. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.