Sagot :
Hikayemiz;
Eski zamanlarda usta bir ressam ve çırağı varmış. Bu usta ressamlığın püf noktalarını çırağına öğretiyormuş. Bir gün gelmiş. Ustası çırağına sen artık bu işi öğrendin. Seni test etmek istiyorum. Sen yapabildiğin en iyi resmini yap ve en kalabalık en çok gezilen sokağa koy. Yanına da bir not bırak insanlardan resimdeki hatalı yerleri çizmesini söyle. Bunun için kalem koymayı unutma demiş. Çırak kabul etmiş. Ustasınin dediğini yapmış. En lyi resmini yapmış. En çok gezilen sokağa koymuş. Notu ve kalemi de koymayı unutmamış. 1 gün sonra gittiğinde resminin tamamının çizildiğini karalandığını görmüş. Usta ressamın yanına gitmiş. Durumu anlatmış. Usta çırağını teselli etmiş. Ondan bir resim daha yapmasını ama bu sefer resmin yanına not bıraktığında yanına renkli boyalar koymasını insanlardan yanlış yerleri boyayarak düzeltmelerini iste demiş. Çırak kabul etmiş. Resmini boyaları ve notu sokağa bırakmış. Ertesi gün geldiğinde resminin hiç çizilmediğini bıraktığı gibi olduğunu görüp sevinmiş. Hemen ustasının yanına gitmiş. Ustası "Gördün mü çırak. Sen insanlara hatanı söylemeleri için fırsat verdiğinde hiç resim çizmeyenler bile gelip senin resmini eleştirdiler. Sen onlara bu hatanı düzeltmen için şans verdiğinde kimse düzeltmene yardımcı olmadı. Eleştiride bulunmak kolaydır. Yapıcı eleştiride bulunmak için eğitim gerekir.
Tiyatro Hali;
Ressam Ege ve Çırağı Ali sahneye girerler*
Usta Ressam ressamlığın püf noktalarını çırağına öğretir*
Aradan günler geçer bu nedenle sahne değişir.. Ressam:Sen artık bu işi öğrendin. Seni test etmek istiyorum.
Çırak sevinçle;
Çirak:Çok mutluyum usta.
Ressam:Sen yapabildiğin en iyi resmini yap ve en kalabalık en çok gezilen sokağa koy. Yanına da bir not birak insanlardan resimdeki hatali yerleri çizmesini söyle. Bunun için kalem koymayı unutma.
Çırak:Tamam usta.
Çırak sahneden çıkar. En lyi resmini yapmış. En çok gezilen sokağa koymuş. Notu ve kalemi de koymayi unutmamış.
Bir gün geçer sahne değişir*
Çırak gittiğinde resminin tamamının çizildiğini karalandığını görmüş. Usta
ressamın yanına giderek*
Durumu anlatır. Usta çırağını teselli ederek;
Usta:Bir resim daha yap. Ama bu sefer resmin yanına not bıraktığında yanina renkli boyalar koy. İnsanlardan yanlış yerleri boyayarak düzeltmelerini iste.
Çırak kabul eder. Resmini boyaları ve notu sokağa bırakır. Ertesi gün geldiğinde resminin hiç çizilmediğini bıraktığı gibi olduğunu görüp sevinir. Hemen ustasının yanına gider.
Çirak:Usta hiç çizilmemiş.
Usta:Gördün mü çırak. Sen insanlara hatanı söylemeleri için firsat verdiğinde hiç resim çizmeyenler bile gelip senin resmini eleştirdiler. Sen onlara bu hatanı düzeltmen için şans verdiğinde kimse düzeltmene yardımcı olmadı...
Sesli bir şekilde:
Evet arkadaşlar.. Eleştiride bulunmak kolaydır. Yapıcı eleştiride bulunmak
için eğitim gerekir.
iyi derslerr
Thank you for visiting our website wich cover about Türk Edebiyatı. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.