Güney Kore müzik kültürü? lütfen çok kısa olmasın yapana 5 yıldız teşekkür ve en iyi secicem abuk subuk şeyler yazanlar bildirilecektir.​

Sagot :

Cevap:

Kore müziği Budist ve doğal şamanistik inanışlara dayanır. Budist ve şamanistik dans ve şamanistik davul müziği melodik ve sinawi olarak adlandırılan dans müziği olarak günümüzde hala mevcuttur. Geleneksel olarak Kore müziği en az dört tipe: Kibar, aristokratik, bilimsel ve dinsel bölünebilir.

Açıklama:

KORE SARAY MÜZİĞİ;

Kore saray müziği 1392 yılındaki Choson Hanedanı'nın başlangıcına kadar korunmuştur. Günümüzde nadiren, Kore Geleneksel Uygulama Sanatları Ulusal Merkezi gibi hükûmet destekli organizasyonlar tarafından icra edilir.

Üç türlü Kore saray müziği türü vardır. Biri Aak olarak adlandırılır ve Çin törensel müziğinden ithal edilen bir formdur, diğeri ise Hyang-ak olarak adlandırılan bir Kore formudur ve sonuncusu Çin ve Kore etkisinin bir birleşimi olan ve Dang-ak olarak adlandırılan müzik dir.

Güney Kore’nin K-Pop Kültürü

Güney Kore’nin K-Pop kültürü ‘Korean Pop’un kısaltmasını ifade ediyor. Dünya pop müzik kültürünün aksine kendi müzik grupları ve şarkıcılarını takip eden Koreliler, sosyal medya mecraları aracılığı ile bu kültürün geniş kitlelerce de tanınması ve benimsenmesini sağladılar.

Dünyada İngilizce ve İspanyolca kadar yaygın bir olmayan Korece dilindeki pop şarkılar, Amerika ve Avrupa’da da top-listelerin üst sıralarına yükseldi. Dili anlaşılmasa bile müzikleri çok sevildi. Radyolarda Korece şarkılar duyulur oldu. Şarkıcılarının makyajları, rengarenk saçları, kıyafetleri de müzikleri kadar dikkat çekti.

Ekranlarda Korece’nin daha çok duyulması bundan birkaç yıl önce PSY ile başladı. Dilimize pelesenk olan Gangnam Style şarkısı ile ünlü bir bulvarın adı da tüm dünyaya böylelikle duyurulmuş oldu; bu muhitteki insanların yaşam tarzları, giyimleri, stilleri bile dünya tarafından keşfedilip sosyal medyada takip edilir hale geldi.

Müzik konusunda batılı ülkeler ve trendlerin peşinden gitmek yerine Koreliler kendi kültürlerini takip etmeye devam etti. Ardından Güney Kore’nin kalabalık müzik grupları da dünyanın dikkatini çekmeye başladı.

Dünya çapında bilinen Bangtan Boys (BTS) grubu Güney Kore’nin son yıllarda dünyaya armağan ettiği en popüler müzik gruplarından yalnızca biri. BTS’nin Fake Love şarkısı ile dünyayı kasıp kavururken, aynı zamanda bir cazibe odağı da oldu. Pek çok genç için bir efsane olan grubun ülke dışındaki fanları Güney Kore’yi ziyaret edip ülkeyi daha yakından tanımak amacıyla etkinlikler düzenler hale geldi.

Neredeyse her bir klibi bir kısa film olan bu gruplar, Güney Kore’yi de daha merak edilir hale getidi: Ülkenin sokak tarzı, yeme – içmesi, doğal güzellikleri, gezi mekanları bunlardan sadece birkaçı… Belki bu zamana kadar en çok Batı’dan ve özellikle Amerikan pop kültüründen etkilenen gençler için yeni bir alternatif doğmuş oldu. K-pop kültürü de bunun elçisi oldu. Bu büyüme Batı basınının da gözünden kaçmadı. Öyle ki yüz milyonlarca dolarlık bu endüstrinin ardında, grup şarkıcılarının aşırı disiplin yüzünden bunalımlara girdiği pek çok kez Batı basını tarafından gündemine getirildi.