Sherlock Holmes "Gerçekler Yanıltabilir" adlı kitabının özetini yazabilir misiniz? ​

Sagot :

Cevap:

“Bir İngiliz Beyefendisi, hikâyelerinde şiddet yok, kadın yok, alkol yok, tamamıyla “temiz” yine de şimdikilerin aksine insanı kendine bağlayacak kadar karmaşık ve çözümleri de bir o kadar göz alıcı. İyi bir boksör, kimya bilgisi müthiş, puro ve sigara küllerine dair bir kitabı var, arıcılık hobisi, kılıç kullanmakta usta, tüm suçları yazdığı bir fihristi var ve tüm bunların yanında bir dahi; kim olduğu ise gayet açık.

Yıllar boyunca etkisi hiç silinmeyen hatta daha da artan Sherlock Holmes Türkiye için yeniden sahnede onunla bir büyümüş bir nesilden sonra bizimde aynı şansı yakalamış olmamız büyük bir ayrıcalıktır. Dünyanın her yerinden hala onun için Baker Sokağına mektuplar gelirken aslında bu adamın gerçek olmaması dünya için büyük bir kayıptan başka bir şey değil.

Serinin dördüncü kitabı on ayrı hikâyeyle yeniden karşınızda yazarın iyi olmasının dışında Cumhur Mısırlıoğlu’nun çevirisinin de okurken keyif verdiğini söylemezsek haksızlık etmiş oluruz. Bir kitabı yazmak kadar aynı başarıyla çevirmek de çok önemlidir. Okumak için Martı Yayınlarını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Biz seriyi biraz karışık yayınladık çünkü bu hikâyeleri okumak için belli bir sıra izlemeniz çok da önemli değil, belki ikinci ve üçüncü kitap için ayrıcalık gösterebilirsiniz. Burada asıl önemli olan dünyanın önemsediği bir kahramana kayıtsız kalmamak ve onu filmlerden değil yazıldığı halinden tanımaya çalışmaktır. Kitapların her zaman için filmlerden bir adım önde olduğunu unutmamanız dileğiyle iyi okumalar…”

Alıntılar:

“Aslında kendi başına basit bir düşünceden bir başkasını çıkararak bunları bir düşünce zinciri haline sokmak hiç de zor değil. Tabii eğer ortadaki süreci atlayıp sadece başlangıç ve bitiş noktalarını insanlara anlatırsan gereksiz yere abartılı bir tepkiyle karşılaşman da doğaldır.”

“Bir rolü oynamanın yolu, o rolün içine girmek, o rolü yaşamaktır.”

“Ben dahi değilim, sadece önyargısız bir şekilde gerçeklerin beni götürdüğü yere gitmeyi öğrendim.”

“Dedektiflik sanatının en önemli kurallarından biri, asla tahmin etmektedir. Bütün kanıtları görmeden araştırma yapmak, dipsiz bir kuyuda umutsuzca çırpınmaktan farklı değildir. Yetersiz veriler üzerinden ortaya atılan tüm teoriler araştırmayı öldürür. İşimde iyi olduğuma inanıyorsanız tavsiyemi dikkate alın ve bir araştırmada küçük ayrıntılara önem verin, çünkü bir dahi için hiçbir ayrıntı küçük değildir.”

***