En büyük farklılıkları kullandıkları dildir. Ahenk kaygısı ve sanat yapma istekleri ağır bir şiir dili ortaya çıkarmıştır. Ah, of, aman gibi üzüntü ifade eden ünlemlere yer verilmiştir. Küçük şeylere ve eşyaya şiir yazma modası, onları büyük temalarda eser vermekten uzaklaştırmıştır. Şiirlerinde me- lankoli görülür. Şairler ütopya arayışı içindedir. Gerçekler- den kaçıp hayal dünyasına sığınırlar. Bu parçada sözü edilen dönem aşağıdakilerden hangi- sidir? A) Tanzimat I. Dönem B) Divan edebiyatı C) Servetifünun D) Milli edebiyat E) Cumhuriyet Dönemi​

Sagot :

Servetifunun Döneminde aheng kaygısı taşınmış ve dili çok ağır şiirler ortaya çıkmıştır. Ütopik bir anlayışta görülüyor.


Bu Yüzden cevap C

Bende C şıkkı diyorum. Servet-i Fünûncuların eserlerinde karamsarlık ve içe kapanıklık kendini gösterir. Toplumsal ve siyasal koşulların neden olduğu bezginlik, sorunların rahatça konuşulamaması da görülmüştür. Servet-i Fünûnculardaki bu içe kapanıklıkla gerçeklikten kaçış, aşırı duyarlı olma hali, hayal-hakikatin sürekli çatışması durumu ve her zaman hakikatin ağır basmasından duyulan üzüntü ile toplumdan kaçma arzusu, eserlerde sıkça dile getirilir. Devir edebiyatçılarında, sürekli bir kaçma temi vardır.