Kitapsız yaşam, kör,sağır ve dilsiz yaşamaktır.
Cümlesi ile ilgili kısa bir yazı çok ta kısa olmasın
İnternetten olmayacak


Sagot :

Cevap:

Açıklama:

İnsanoğlu sadece bedenden ibaret bir varlık değildir. Beden ve ruh birlikteliği insanı oluşturmakta ve adeta insanı insan yapmaktadır. Bu nedenle insanın bedeninin ihtiyaçları gibi, ruhunun ihtiyaçları da giderilmelidir. İnsan vücudunun suya ve besine ihtiyacı olduğu gibi, insan ruhunun da kitaplara ihtiyacı vardır. Bu nedenle kitapsız yaşamak; kör, sağır, dilsiz yaşamaktır sözünün doğruluğu tartışma götürmez.

Kitaplar, insanın beş duyu organı arasında yer alan görme, işitme ve konuşmaya aynı anda hitap edebilmektedir. Hatta insanın zihin dünyası ve düşünceleri de kitaplardan doğrudan etkilenmektedir. Her biri farklı bir bilgi hazinesi olan, insana farklı dünyalar açan kitaplar aynı zamanda farklı ortamların kapısı konumundadır. Kitaplar insanı bir anda bulunduğu yerden alır ve yeni dünyalara götürürler.

Hayatlarında kitap olmayan insanlar bu dünyalardan her zaman mahrum kalacaklardır. Kitap okuma alışkanlığı olmayan kişiler, adeta bazı duyu organlarını kullanamamaktadırlar. Bu kişiler her zaman çevrelerini eksik gözlemleyebileceklerdir. Bu nedenle hayatı anlamlandırmakta da zorluk yaşayacaklardır. Aynı zamanda kitap okumayan ya da az okuyan kişinin kelime dağarcığı dar olacağından, hayatı anlatmakta da güçlük çekecektir. Diğer insanlarla iletişim kurmakta zorlanacak, kendisini ifade ederken problem çekecektir.

Hayatı doyasıya yaşamak ve insan olduğunun farkına varmak isteyen kişinin hayatında kitaplar yer almalıdır. Kitapların duygularımızı besleyen şelaleler gibi olduğunu unutmamalıyız. Kitapsız yaşamak; kör, sağır, dilsiz yaşamaktır sözünü aklımızdan çıkarmamalı ve kitap okumayı ihmal etmemeliyiz. Ancak bu sayede algılarımız açılacak ve hayata dair düşüncelerimiz yerli yerine oturacaktır.

Kitap okumadan geçen yaşam kalitesiz ve boş bir yaşamdır. Kitap okursak hem kültürümüz hem bilgimiz hem kelime hazinemiz ve hem de insanlarla olan diyaloğumuz gelişir ve ortamdaki statümüz artar. Kitabın olmadığı yerde cehalet patlak verir.