Sagot :
Cevap:
Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’un fethinden önce beylerini, vezirlerini, komutanlarını ve askerlerini cesaretlendirmek için bir söylev vermiştir. Fatih Sultan Mehmet gibi devlet adamlarının verdiği söylevler, orijinal metinleri elimizde olmasa da zengin söylev geleneğimizin oluşmasını sağlamıştır. Yavuz Sultan Selim, Yıldırım Beyazıt hitabeti güçlü devlet adamlarımıza örnek gösterilebilir.
Kök Türk Kitabeleri, edebiyatımızın ilk söylevi sayılmaktadır. Millî Edebiyat Dönemi’nde ağırlıklı olarak siyasi söylevler görülür. Halide Edip Adıvar, Mehmet Emin Yurdakul, Süleyman Nazif, Rıza Tevfik Bölükbaşı söylev alanında adını duyuran sanatçılarımızdır. Ömer Naci ve Hamdullah Suphi Tanrıöver önemli söylev yazarlarıdır.
☄️✰ѕєℓαмℓαя✰☄️
★İstanbul'un fethinden önce Fatih Sultan Mehmet beyleri, vezirleri, askerleri ve bütün bütün komutanlarını cesur kılmak için bir söylev söylemiştir. Sultan gibi devlet adamlarının verdiği söylev, bizlerin elinde olmasada, söylev geleneği oluşmasını sağlar. Sultan Selim, Yıldırım Beyazıt hitabesi olan güçlü devlet insanlarımıza örnek gösterilir.
★Türk kitabeleri edebiyatta ilk söyleşi sayılmaktadır. Milli edebiyatımızın döneminde ağırlıklı olan siyasi söylevlerimiz olarak görülür.
-Rıza Tevfik Bölükbaşı
-Hamdullah Suphi Tanrıöver
-Süleyman Nazif
-Mehmet Emin Yurdakul
-Halide Edip Adıvar
-Ömer Naci
Önemli olan söylevler yazmıştır.
#Rehber opti Çiçek ♥
Başarılar (◍•ᴗ•◍)❤
Thank you for visiting our website wich cover about Türk Edebiyatı. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.