Sagot :
Cevap:
Uçaklar genelde aliminyumdan yapılır aliminyum elektrik iletmediği için yolculara zarar gelmez yani Faraday Kafesi gibi doğru Bence.
❣ ɱҽɾԋαႦα ❣
➡Yıldırım düşen uçağın içindeki yolcuların zarar görmemesi uçağın Faraday Kafesi işlevi görmesinden kaynaklanır. Doğru mu yanlış mı?
Cevap:
❣Sorunun cevabı doğru olacaktır✔. Şimdi neden doğru olduğunu anlayalım.
❣Uçaklar Faraday kafesine uygun olarak tasarlanır. Yani yolcu uçağına yıldırım ,şimşek düşmesi durumunda yıldırım veya şimşek uçak içine zarar vermeden havaya karışır.
❣ Ayrıca uçak gövdesindeki özel bir boya da elektriğin uçak içine geçmesini önler.
↪Faraday Kafesi Nedir ↩
❣Elektrik iletken metal ile kaplanmış bir ağ biçiminde örülmüş içteki hacmi dışardaki elektrik alanlardan koruyan bir muhafazadır.
❣1836 yılında İngiliz Fizikçi Michael buluşu olduğu için kendi adını koymuş ve "Faraday kafesi" olmuştur.
❣Faraday kafesi ülkemizde son derece yaygın olarak kullanılır. Yüzeyler arası elektrik geçişi sağlanmadığı için koruma görevini üstelenmektedir.
↪Mıchael Faraday↩
❣22 Eylül 1791 yılında Newington şehrinde doğmuştur. İngiliz kimya ve fizik bilginidir.
❣Manyetik alanın ışığın kutuplanma düzlemini döndürdüğünü bulmuştur. Elektrik motorunu icat etmiştir.En büyük başarısı ise Faraday kafesidir. 25 Ağustos 1867 yılında Londra da vefat etmiştir.
#Fátmánízz
#01Masal01
Thank you for visiting our website wich cover about Fizik. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.