Sagot :
Cevap:
Hikâye, olaylara tanık olan bir anlatıcı tarafından okuyucuya aktarılıyor. Yaklaşık otuz kişiden oluşan bir çingene kafilesi Edremit’e doğru göçerken bir değirmenin etrafında konaklamaya karar verir. Sazlı sözlü eğlencelerle yöre halkının sevgisini kazanan ekibe değirmenci son derece iyi davranır. Özellikle klarnet çalan Atmaca’ya büyük ilgi vardır. Aradan geçen birkaç günden sonra Atmaca’da değişiklikler başlar. Atmaca, değirmencinin kızına açık olmuştur. Ona evlenmeyi, hatta gerekiyorsa birlikte kaçmayı teklif eder. Kız, Atmaca’ya âşık olmasına rağmen bu teklifleri reddeder. Zira küçüklüğünde kolunu değirmene kaptıran kız, tek kola yaşamaktadır ve ilerde bunun sorun olacağını düşünür. Kafilenin yola koyulmasından bir gün evvel, büyük bir fırtına olmasına rağmen eğlence tertip edilir. Değirmenin içinde klarnetine var gücüyle üfleyen Atmaca, dinleyenleri adeta mest eder. Müzik bittiğinde değirmenin çarkına yanaşır ve kolunu çarka sokar. Artık o da hayatına, sevdiği kız gibi, tek kol ile devam edecektir.
ZAMAN: Olayların geçtiği tarih net biçimde verilmemiş ancak olay örgüsü, karların erimeye başladığı mevsimde birkaç hafta içinde tamamlanıyor.
MEKAN: Olaylar, Edremit yolu üzerinde bulunan bir değirmende geçiyor. Değirmenin, olayların akışında önemli bir rolü bulunuyor.
Thank you for visiting our website wich cover about Türk Edebiyatı. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.