Sagot :
Cevap:
Kafkas Bizonu, Hazar Kaplanı, Hubara Kuşu
Açıklama:
Kafkas Bizonu, diğer adıyla Avrupa Bizonu olarak adlandırılmaktadır. Kafkas Bizonu türüne eski dönemlerde tüm Avrupa ve Anadolu üzerinde rastlanırken, günümüzde ise sadece Rusya, Ukrayna ve Polonya çevresinde rastlanmaktadır. Görülebilen yerlerin birçoğu da Milli Park’lardır. Türkiye’de ise 16.yy da türünün tükendiği bilinmektedir.
Hazar kaplanları yalnız yaşıyorlar. Sadece çiftleşme mevsiminde dişiler ile birlikte görülür. Çiftleşme genellikle bahar veya kış aylarında gerçekleşir. Kaplanların çiftleşme dönemi yaklaşık 20- 30 gün sürer. Dişi kaplan yaklaşık olarak 100 gün içinde doğurur. Bu hayvanlar doğdukları zaman kördürler on gün içinde ancak gözleri açılır. Ülkemizde çok öncelerde görülen bu kaplanın nesli tükenmiştir.
Hubara Kuşu, dünya üzerinden az rastlanan kuş türleri arasındandır. Bu kuş türünün diğer kuş türlerinden ayrılan özelliği ise neredeyse hiç ses çıkarmamasıdır. Türkiye topraklarında bir dönem yaşayan Hubara kuşu günümüzde Kanarya Adaları, Kuzey Afrika ve Pakistan’da türünü devam ettirmektedir. Türkiye’de ise nesli tükenen bir hayvandır.
Dinazor
zebra
alageyik
en altta bir soru yazmışım Türkiye'de ki
nesli tükenen hayvan diye yazmışım cevap orda
Thank you for visiting our website wich cover about Fen ve Teknoloji. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.