Sagot :
Cevap:
iyi dersler
Açıklama:
Fetanet özellikle birçok farklı yazılı kaynakta ve eserde karşılaşılan sözcüklerden biridir. Türk Dil Kurumu açısından ise bu kelimenin anlamı genel olarak, 'Akılla aklı aşma' şeklinde ifade edilmektedir. Aynı zamanda yüksek zeka ve mantık üzerinden de ele alınıp değerlendirilen bir sözcüktür
Emanet sözcüğü, Kur'an-ı Kerim'de tekil ve çoğul olarak 6 yerde geçmektedir. Bu kelimenin kökü olan emn (iman da bu köktendir) ruhun sükûnet bulması ve korkudan kurtulmak anlamındadır. Emanet, bir şeyi veya bir değeri gönül huzuru ve güvenle bir başkasına teslim etmek veya aynı şartlarla teslim almaktır.
tebliğ
"Be-leğa" fiilinden gelen bu terim, Peygamberler'in vazifeleriyle ilgili olarak, aldıklarını aktarma, bildirme, haber verme anlamında kullanılır
İsmet sıfatı İslam'da, Peygamber Muhammed'in ve diğer peygamberlerin ilahi koruma sayesinde günahtan ve yanlıştan uzak olmasını ifade eder
Dilimize Arapçadan geçmiş olan sıdk kelimesi hakikati dile getiren yalansız söz manasına gelir. İlk halife Hz. Ebu Bekir'in lakabı olan es- Sıddık ismi de bu kelimeden türetilmiştir. Sıddık, her zaman hakikatten yana olan, kendi zararına bile olsa gerçeği söyleyen, dürüst ve doğru sözlü anlamına gelir.
Cevap:-Emanet veya eminlik, maddi mal veya eşyanın güvenilir bir kişiye muhafazası veya korunması amacıyla bırakılmasıdır. Emanet maddi olabileceği gibi, manevi de olabilir. Emanet teslim edilen kişiye ise emanetçi, emin denilir. Emanet'in muhafazası karşılığı olarak maddi veya manevi bir bedel de alınıyor olabilir.
-Fetanet özellikle birçok farklı yazılı kaynakta ve eserde karşılaşılan sözcüklerden biridir. Türk Dil Kurumu açısından ise bu kelimenin anlamı genel olarak, 'Akılla aklı aşma' şeklinde ifade edilmektedir.
Açıklama: en iyi seçersen sevinirim
Thank you for visiting our website wich cover about Dil ve Anlatım. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.