Ah ! Nerde o eski çocuk oyunlarımız? Hani, mahalle arasında ya da teneffüslerde kalabalık çocuk gruplarıyla oynanan oyunlarımız? Yaş farkı olmaksızın, büyüklerin küçükleri koruyarak öğrettiği oyunlarımız.
Eskiden çocuk oyunlarında neler yoktu ki? Dil gelişimi için tekerlemeler, vücut gelişimi için hareket, adalet duygusu gelişsin diye kurallar vardı. Eski oyunlarımız liderlik bilincini de geliştiriyordu, bir grubun parçası olma bilincini de. Tüm bunları öğrenelim diye ilkokulda öğretmenlerimiz bizimle birlikte oynardı. Mesela yakar top vardı, köşe kapmaca, yerden yüksek, bezirgan başı...
Şimdiki çocukların oyun oynadıklarını görmüyorum hiç. Teknolojik aletlerde yüklü oyunları oynuyorlar. Oyun kültürü oluşmayan çocuklarımız, birbirlerini sadece okulda gördüğünden, anlaşmazlıklar ve kavgalar kaçınılmaz oluyor.
Bu günden geçmişe baktığımda, Eflatun’un ‘’Çocuk oyunla büyümelidir.’’sözünü daha iyi anlıyorum.
3- Metinde kullanılan anlatım tekniklerini yazınız.
Thank you for visiting our website wich cover about Dil ve Anlatım. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.