Sagot :
Cevap:
Soruyu lütfen tekrar yazar mısın?
Açıklama:
Ne demek istedin yazarmısın?
Cevap:
MERHABALAR EN İYİ SEÇER MİSİN
OKULLAR
HASTANELER
BAKANLIKLAR
TÜİK
KAYMAKAMLIKLAR
ADALET BAKANLIĞI
TEMA
BELEDİYELER
KURUM NEDİR?
DEVLETE BAĞLI OLARAK HİZMET VEREN BİNALARA KURUM DENİR
KURUM İLE İLGİLİ BİLGİ
SAMUEL P. HUNTİNGTON'A göre kurumlar "istikrarlı, değerli, yinelenen davranış kalıplarıdır." [1] Kurumlar, belirli bir topluluk içindeki bir grup bireyin davranışını yöneten ve sosyal bir amaçla tanımlanan , canlı davranışı yöneten kurallara aracılık ederek bireyleri ve niyetleri aşan mekanizmalara atıfta bulunabilir . [2] Geoffrey M. Hodgson'a göre kurumun bir davranış biçimi olduğunu söylemek yanıltıcı olur. Bunun yerine, Hodgson, kurumların "sosyal etkileşimleri yapılandıran bütünleşik kurallar sistemleri" olduğunu belirtir. [3]
göre kurumlar "istikrarlı, değerli, yinelenen davranış kalıplarıdır." [1] Kurumlar, belirli bir topluluk içindeki bir grup bireyin davranışını yöneten ve sosyal bir amaçla tanımlanan , canlı davranışı yöneten kurallara aracılık ederek bireyleri ve niyetleri aşan mekanizmalara atıfta bulunabilir . [2] Geoffrey M. Hodgson'a göre kurumun bir davranış biçimi olduğunu söylemek yanıltıcı olur. Bunun yerine, Hodgson, kurumların "sosyal etkileşimleri yapılandıran bütünleşik kurallar sistemleri" olduğunu belirtir. [3]"Kurum" terimi genel olarak hem bir toplum için önemli olan gelenekler veya davranış kalıpları gibi gayrı resmi kurumlara hem de yasalarla oluşturulan ve sosyal davranışları düzenlemede ayırt edici bir kalıcılığa sahip olan özel resmi kurumlara uygulanır. Birincil veya meta-kurumlar, aile veya para gibi , ilgili kurumlar setlerini kapsayacak kadar geniş olan kurumlardır.
göre kurumlar "istikrarlı, değerli, yinelenen davranış kalıplarıdır." [1] Kurumlar, belirli bir topluluk içindeki bir grup bireyin davranışını yöneten ve sosyal bir amaçla tanımlanan , canlı davranışı yöneten kurallara aracılık ederek bireyleri ve niyetleri aşan mekanizmalara atıfta bulunabilir . [2] Geoffrey M. Hodgson'a göre kurumun bir davranış biçimi olduğunu söylemek yanıltıcı olur. Bunun yerine, Hodgson, kurumların "sosyal etkileşimleri yapılandıran bütünleşik kurallar sistemleri" olduğunu belirtir. [3]"Kurum" terimi genel olarak hem bir toplum için önemli olan gelenekler veya davranış kalıpları gibi gayrı resmi kurumlara hem de yasalarla oluşturulan ve sosyal davranışları düzenlemede ayırt edici bir kalıcılığa sahip olan özel resmi kurumlara uygulanır. Birincil veya meta-kurumlar, aile veya para gibi , ilgili kurumlar setlerini kapsayacak kadar geniş olan kurumlardır.Kurumlar, siyaset bilimi , antropoloji , ekonomi ve sosyoloji ( Emile Durkheim tarafından "kurumların bilimi, onların doğuşu ve işleyişi" olarak tanımlanan) gibi sosyal bilimlerde temel bir çalışma nesnesidir . [4] Kurumlar, siyasi kural koyma ve uygulama için resmi mekanizma olan hukuk için de merkezi bir endişe kaynağıdır. Tarihçiler, kurumların siyasi, ekonomik ve kültürel tarihin bir parçası olarak kuruluşunu, büyümesini, çürümesini ve gelişimini inceler ve belgeler.
Thank you for visiting our website wich cover about Tarih. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.