"kişi yaptığı suçtan kendisi sorumludur" münazara konusu hakkında genel konuşma ve örnekler​

Sagot :

İnsanlar suça meyilli olarak dünyaya gelmezler. Psikolojik, sosyolojik ve bazen de fizyolojik etkiler insanları suça meyilli hale getirebilir. Psikolojik olarak küçük yaşta yaşanan travmalar ilerleyen yaşlarda, suç kaynağı olarak psiko-sosyal bir şekilde karşımıza çıkabilir. Bu durumda bireyi suça iten toplumdur.

. Bireyi suça iten kendisidir. Çünkü bireyin özgür iradesi travmalar yaşansa da bile durumun farkına varabilir. Her an bir cinnet halinde olmak zaten hastalıktır. Öyleyse birey herhangi bir sağlık sorunu yaşıyorsa bunun tedavi yollarını bulmalı, suça yatkın hale gelmesini önlemelidir.

*İnsanın beyni kendi iradesinin dışında da birçok dış etkiyle çalışabilir. Bu durumda bireyi suçlamak, suça ortak olmak olarak yine bir toplumsal baskı oluşturur. İnsanların sosyal ve ekonomik refah içinde olmasından çok manevi hazların yerine gelmesi toplum dinamikleri sayesinde gerçekleşerek birey üzerinde etkili olur.

. Toplumu bir baskı aracı olarak gösterip suça toplum teşvik ediyormuş gibi anlatmak yanlıştır. Suç vardır. Suçun işlenmesinin önüne geçilmesi gerekir. Bu da bireyin özgür iradesiyle ilgilidir. Birey kendi verdiği kararlarla yaptığı tercihlerle fiiller gerçekleştirir. Suç da böyle oluşur.

*Topluma adapte olamamış bir bireyin suç işlemesinde onu dışlayan toplum dinamiklerinin, değerlerinin ve normlarının ahlaki, hukuki ve kültürel olarak gözden geçirilmesi gerekir. Psikolojik toplum refleksleri bireyleri suça meyilli hale getirir.

En iyi seçersiniz sevinirim

Cevap:

yanii.....

YANİ MESELA BEN BUR SUÇ İŞLEDİM VE SENİ HAKSIZ YERE SUÇLADIM SENDE TABİKİ KARŞILIK VERİRSİN KENDİNİ SAVUNURSUN VE AYNEN ORADA YAZAN "KİŞİ YAPTIĞI SUÇTAN KENDİSİ SORUMLUDUR" SÖZÜ O DÜZELTİR..

2. ÖRN.

BEN BİR BARDAK KIRDIM SENDE GÖRDÜN VE BANA ŞÖYLE DERSİN"SEN BARDAĞI KIRDIN SEN TEMİZLECEN"

UMARIM YANLIŞ DEĞİLDİR:_!

Açıklama:

BAŞARI SENİNLE OLSUN.....