Sagot :
Cevap:
RÖNESANS DÖNEMİ: Avrupa'da Orta Çağ sonrasında; siyasi, kültürel, politik, bilim, sanat, mimari ve eğitim alanlarında bir yenilenmeye gidilmiştir. 14. yüzyıl ile 17. yüzyılı kapsayan bu yenilenme süreci de Rönesans dönemi olarak isimlendirilmiştir.
BAROK DÖNEMI: Barok Dönem, 1600'lü yıllarda ilk opera denemesi olan Dafne Operası ile başlayıp Johann Sebastian Bach'ın ölümü olan 1750 yılına kadar yaklaşık 150 yıllık bir dönemi kapsamaktadır. Dönemin 'Barok' olarak adlandırılması ise şekilsiz inci anlamına gelen 'barroco' terimine dayanır
KLASİK DÖNEMİ: Klasik dönem, Bach ve Mozart'ın çağı olarak tanımlanır. Büyüyen orta sınıfın yalın danslarına, kısa ezgiler ve akılda kalan müzik eşlik etmektedir. Klasik dönem öz ve biçim arasında kurulan dengedir.
ROMANTİK DÖNEMİ: Tarihsel olarak günümüze daha yakın olduğu için aslında dinlediğimiz çoğu eser Romantik döneme ait. Brahms, Chopin, Wagner, Smetana, Paganini, Lizst ve daha bir çok popüler isim bu dönemde yaşamış ve müziğe büyük katkı sağlamışlardır. Siyasetten ve sosyolojiden en çok etkilenen dönem bu dönemdir.
ÇAĞDAŞ DÖNEMİ: Avrupa (uluslararası) sanat müziği, Ortaçağdan başlayarak çeşitli çağ ve dönemler içinde doğrusal olarak geliştikten sonra, Romantik dönem sonlarındaki toplumsal değişimlerle birlikte müzikte yeni arayışlar ortaya çıkmış ve böylece çağdaş sanat müziği olarak adlandırılan yeni bestecilik akımları ve teknikleri oluşmuştur. Ancak bu akım ve teknikler, günümüze kadar net olarak belirlenemeyip, birbirinden farklı yaklaşımlarla tanımlanır. Bu durum, çağdaş sanat müziği ilgililerinde de, bir belirsizlik oluşturur. Bu belirsizlikle birlikte, çağdaş müzik hakkında müzikoloji, bestecilik, yorumculuk ve müzik eğitimi alanında kullanılabilecek tanımlayıcı güncel kaynaklar ve bilgi bulunmadığı da görülür. Ortaya çıkan bu sebeplerden dolayı, bu çalışmada çağdaş sanat müziğindeki akımlar ve teknikler müzikolojinin tarihsel, kavramsal ve sistematik yaklaşımları içinde araştırılarak, kısaca tanımlanmıştır. Böylece, bu konuda betimsel ve didaktik bir kaynak ortaya konulmuştur.
KOLAY GELSİN, İYİ DERSLERR :))
Thank you for visiting our website wich cover about Müzik. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.