Sagot :
Sosyal Kütüphane Projesi; ülkemizin nitelikli insan ve güçlü toplum idealinin gerçekleşmesi ve toplumu dönüştürmek amacıyla kurgulanmıştır. Proje; beşeri sermayenin güçlendirilmesi, sosyal ve kültürel kalkınma, toplumsal sorunların tespiti ve bu sorunların çözümü için yapılan önemli çalışmalar ekseninde öncü olan ve çığır açan kitapların daha fazla insana ulaşmasını sağlamayı hedeflemektedir.
Neler Yapıldı?
Sosyal Kütüphane Projesi; İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destekleri kapsamında başvuru yapılmış ve kabul edilmiştir. Proje, birçok kurum ile işbirliği içersinde yürütülmektedir. Proje kapsamında işbirliği toplantıları, çalıştaylar yapılmaktadır. Ayrıca internette, sosyal medya ve derneğimizin iletişim kanalları üzerinden duyurularımız devam etmektedir. Proje yaklaşık 1 yıl devam edecektir.
Proje ortakları: İstanbul Kültür Elçileri Derneği, Şehirli Derneği.
Proje fon kuruluşu: İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü.
Sonuç
Yerel, ulusal ve küresel sorunların çözümü, toplumsal dönüşümün en küçük yapı taşı olan insanın değişimi, gelişimi ve dönüşümü ile mümkün olacaktır. Değişim, kişinin kendisiyle başlar. Bu da algıları açmak, kişisel potansiyeli artırmak, yaşama ait her şeye farklı açılardan bakabilmekle olur. Farklı bakabilmenin en iyi yolu okumaktır! Özgürce, her renkten ve her dilden yazarın okunmasıdır. Bireysel çaba ve gayretler bu anlamda çok önemlidir ve aslında bir sorumluluktur. Her bireyin kendi potansiyeli doğrultusunda yapabilecekleri, zincir halinde etkileşimle topluma yansır ve toplum dönüşür. İnsanın bilgisi ve bilinci değişmeden ne dünya değişir ne de insan. Sen değiş ki dünya değişsin!
Okumak, başka hayatlardan haberdar olmaktır. Başka algılardan, başka önceliklerden, başka acılardan, farklı fikir ve düşüncelerden… Haberdar oldukça, geldiğimiz noktaya ayrı yollardan ulaştığımızın farkına varırız. Bu farkındalık bize, bizim gibi olmayanı kabul etmeyi öğretir. Kendimize ve başkasına saygı duymanın vazgeçilemez bir gereklilik ve erdem olduğunu gösterir. Okumak; dünü, bu günü ve yarını okumaktır. Güçlü toplumun inşası zihinlerin güçlenmesiyle mümkün olacaktır. Okumak zihni güçlendirmektir. İnsanın bilinci değişmeden dünya değişmez!
Sosyal yapılardaki derin dönüşümler yeni düşüncelerin oluşumuna ve gelişimine zemin hazırlar. Tam da böyle bir dönemin arifesindeyiz!
Şimdi sıra sizde! Öyle bir kitap önerin ki; yalnız ruhunuzu değil, sizi siz yapan her şeyi baştan aşağıya değiştirmiş, okuduğunuz kitabın gücü iliklerinize işlemiş olsun. Hafızanızda tam bir bahar temizliği yapan, içinize işleyen, size dokunan, sizi derinden sarsan satırlar başkalarını da etkileyecek, kişisel yolculuklara çıkaracaktır.
Haydi! “Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti” dediğin kitabı bize öner, “Sosyal Kütüphane”ye senin de katkın olsun! Senin de projede ismin olsun!
Bu projede iyi okurlara ihtiyacımız var! Çevrenizde iyi okurlar önerirseniz gönüllü çalışmalar konusunda projemiz daha da güçlenecektir.
Önerdiğiniz kitabın bağışı ve raporlanması konusunda iletişimde olalım.
Kitap Öneri Formu İçin Tıklayınız!
İyi Okur Öneri Formu için Tıklayınız!
Projemizin resmi süreci tamamlanmıştır. Proje kapsamında belirlenen Sosyal Kütüphane Projesi Etkili 505 Kitap Listesi İçin Tıklayınız.
Bu projenin yaygınlaştırılmasında ve bu gibi projelerde katkı sunmak üzere gönüllü olarak bize katılabilir; ayrıntılı bilgi almak için bizimle irtibata geçebilirsiniz! Bize Katıl Formu
Kurumsal iş birliği ile bize anlamlı bir katkı sunabilirsiniz. İşbirliği Formu
İlgili raporlar ve bilgi için lütfen [email protected] adresinden bizimle iletişime geçin!
kolay gelsin sana :):):):)
Thank you for visiting our website wich cover about Sosyal Bilgiler. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.