Sagot :
MERHABA!
Yaşadığımız Dünya üzerinde birçok madde yer almaktadır. Maddeler genel itibariyle katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç hâlde bulunabilirler.Suyun buz hâli katıyı, akışkan hâli sıvıyı ve buhar hâli ise maddenin gaz hâlini temsil etmektedir.Maddeler ısı alarak ya da ısı vererek bir hâlden başka bir hâle geçebilirler. Maddenin bu dönüşümlerine hâl değişimi adı verilir.Katı bir maddenin ısı alarak sıvı hâle geçmesi olayına erime denir.
Maddeler genel itibariyle katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç hâlde bulunabilirler.Suyun buz hâli katıyı, akışkan hâli sıvıyı ve buhar hâli ise maddenin gaz hâlini temsil etmektedir.Maddeler ısı alarak ya da ısı vererek bir hâlden başka bir hâle geçebilirler. Maddenin bu dönüşümlerine hâl değişimi adı verilir.Katı bir maddenin ısı alarak sıvı hâle geçmesi olayına erime denir.Sıvı bir maddenin ısı vererek katı hâle geçmesi olayına ise donma adı verilir.
Maddeler genel itibariyle katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç hâlde bulunabilirler.Suyun buz hâli katıyı, akışkan hâli sıvıyı ve buhar hâli ise maddenin gaz hâlini temsil etmektedir.Maddeler ısı alarak ya da ısı vererek bir hâlden başka bir hâle geçebilirler. Maddenin bu dönüşümlerine hâl değişimi adı verilir.Katı bir maddenin ısı alarak sıvı hâle geçmesi olayına erime denir.Sıvı bir maddenin ısı vererek katı hâle geçmesi olayına ise donma adı verilir.Sıvı bir maddenin ısı alarak gaz hâle geçmesi olayına buharlaşma denir. Sıvılar buharlaşırken çevrelerinden ısı aldıklarından, buharlaşmanın olduğu yerlerde bir soğuma olur.
Maddeler genel itibariyle katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç hâlde bulunabilirler.Suyun buz hâli katıyı, akışkan hâli sıvıyı ve buhar hâli ise maddenin gaz hâlini temsil etmektedir.Maddeler ısı alarak ya da ısı vererek bir hâlden başka bir hâle geçebilirler. Maddenin bu dönüşümlerine hâl değişimi adı verilir.Katı bir maddenin ısı alarak sıvı hâle geçmesi olayına erime denir.Sıvı bir maddenin ısı vererek katı hâle geçmesi olayına ise donma adı verilir.Sıvı bir maddenin ısı alarak gaz hâle geçmesi olayına buharlaşma denir. Sıvılar buharlaşırken çevrelerinden ısı aldıklarından, buharlaşmanın olduğu yerlerde bir soğuma olur.Sıvılar her sıcaklıkta buharlaşırlar. Isı alan sıvıların kabarcıklar oluşturarak hızlı bir şekilde buharlaşması olayına kaynama adı verilir. Çoğu zaman buharlaşma olayı ile kaynama olayı birbirine karıştırılabilmektedir. Buna göre, aşağıdaki tabloda buharlaşma olayı ile kaynama olayları arasındaki farklar yer almaktadır.
Kaynakça; https://www.fensepetim.com/fen-bilimleri-dersi-5-sinif-konu-anlatim-yapraklari/
İyi dersler DİLERİM
En iyi seçermisin:)
Thank you for visiting our website wich cover about Fen ve Teknoloji. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.