> Denize düşen yılana sarılır
♤ Atasözünü açıklayalım ve cümlede kullanalım
#OptiSınav​


Sagot :

merhaba

anlamı nedir: denize düşen yılana sarılır atasözünün anlamı insan zor bir durumda kaldığında hiç istemediği şeyleri yapabilmektedir.

cümleler

  • bunu yapmayacaktın, denize düşen yılana sarılırmış hadi neyse
  • bunu yapmak zorundayım denize düşen yılana sarılır.
  • düşmanımdan yardım isteyeceğim, denize düşen yılana sarılır
  • ona en sevdiğim kitabı vermek zorundayım, denize düşen yılana sarılır
  • denize düşen yılana sarılırmış, hadi yapalım şu işi

bu söz bir atasözüdür peki ata sözü nedir?

atasözü: atasözü kimin söylediği bilinmeyen genelde bir ders veren atalarımızdan kalan sözlere denir

atasözlerine örnekler

  • komşu komşunun külüne muhtaçtır
  • damlaya damlaya göl olur
  • sakla samanı gelir zamanı
  • üzüm üzüme baka baka kararır
  • ak akçe kara gün içindir

umarım cevabım işine yaramıştır

Hïį ŒPTÌĞM!

  • İlk Olarak Ek Bilgi Verelim<{±}
  • En Sonunda Sorumuzu Yapalım<{±}
  • Başlayalım

Ek Bilgimiz ☑️

Atasözü Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Atasözleri geçmiş dönemde yaşamış insanların tecrübelerini, deneme yargılarını,bilgece düşünülerek öğüt niteliği kazandırılmış cümlelerin,özlü sözler şeklinde ifade ediliş biçimidir.

Kısacası atasözü öğüt verici niteliği taşıyan özlü sözlerdir.Atalarımızın günlük hayatında,arkadaş hayatında,aile ve iş hayatında herhangi bir olay karşısındaki ilişkilerini,tecrübelerini bizlere aktaran kılavuz şeklindeki kalıplaşmış sözcüklerdir.Atasözü Türk Edebiyatının önemli dallarından bir tanesidir.Ancak biçim bakımından diğer türlerden çok farklı özelliklere sahiptir.

Örneğin öykü, roman, şiir gibi türlere göre çok kısadır. En fazla birkaç cümleden oluşur, atasözleri kalıplaşmış cümleler olduğu için değiştirilemez ve halkın ortak malı olarak adlandırılır. Herkes tarafından aynı şekilde söylenir. Atasözü bir nevi o toplumda hayatlarını sürdüren insanların yaşam felsefesidir. İnsanlarda bulunan olumsuz ve kötü duyguların önüne geçmek, bu durumlarda bulunan kişi ya da kişilere örnek bir ders vermek ve kişileri aynı hataları yapmaması konusunda uyarıda bulunmak olarak ifade edilebilir.

Atasözlerinin belli başlı özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz ;

Halkın Düşüncesini Anlatır:Atasözleri var olduğu toplumda yaşayan insanların düşünce biçimlerini aktaran sözlerdir.Buna göre o toplumda yaşamış bireylerin başlarından geçen olaylar düşünce şekline dönüştüğü için aslında o halkı yansıtmaktadır.

Atasözleri var olduğu toplumda yaşayan insanların düşünce biçimlerini aktaran sözlerdir.Buna göre o toplumda yaşamış bireylerin başlarından geçen olaylar düşünce şekline dönüştüğü için aslında o halkı yansıtmaktadır.Ulusaldır: Atasözleri ulusal olma özelliği sayesinde yaşanılan toplumun gelenek,görenek ve kültürel özelliklerini yansıtmaktadır.Bu bağlamda sadece yaşadığı milletin özlü sözleridir.

Gerçekçi ve İnandırıcıdırlar:Verdiği mesaj ve dersler nedeniyle atasözlerinin yalan olması mümkün değildir.Çünkü öyle olsalardı insanlara doğruyu hatırlatmak için kullanılmazlardı.

Gerçekçi ve İnandırıcıdırlar:Verdiği mesaj ve dersler nedeniyle atasözlerinin yalan olması mümkün değildir.Çünkü öyle olsalardı insanlara doğruyu hatırlatmak için kullanılmazlardı.Yalın ve Net İfadelerdir:Atasözleri en fazla iki cümleden oluştuğu için anlaşılması net söz kalıplarıdır.Ağır bir dil ile yazılmamıştır.

Gerçekçi ve İnandırıcıdırlar:Verdiği mesaj ve dersler nedeniyle atasözlerinin yalan olması mümkün değildir.Çünkü öyle olsalardı insanlara doğruyu hatırlatmak için kullanılmazlardı.Yalın ve Net İfadelerdir:Atasözleri en fazla iki cümleden oluştuğu için anlaşılması net söz kalıplarıdır.Ağır bir dil ile yazılmamıştır.Mecaz anlatımlı ve eleştireldir:Atasözleri genel olarak mecazi anlatımları benimserler.Ders verme anlamında olduğu kadar eleştiri niteliğini de ön planda tutar.

Atasözü Örnekleri ve Tarihçesi :

Atasözü niteliği kazanarak kalıplaşmış bu özlü sözlerin, tarihin tam olarak hangi döneminde ortaya çıktığı bilinmemektedir.Atasözlerinin tam olarak söyleyeni, söylendiği yeri ve tarihi bilinmemektedir.Bu nedenle atasözleri anlam bakımından incelenmesi gerekli bir edebiyat dalıdır

Çünkü atasözlerinde kimin neden ve ne zaman söylediğinden çok verdiği mesaj ön plandadır.Türk Edebiyatında atasözleri ile ilgili onlarca örnek bulunmaktadır.

=>Bunlardan bazıları şunlardır<=

Bir elin nesi var iki elin sesi var.

Damlaya damlaya göl olur.

Sakla samanı gelir zamanı.

Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur.

Zorla güzellik olmaz.

Gülme komşuna gelir başına.

Davulun sesi uzaktan hoş gelir.

El elin eşeğini; türkü çağırarak arar.

Üzüm üzüme baka baka kararır.

Bugünün işini yarına bırakma.

Şimdi İse Sorumuza Geçelim :)

Sorumuz:

Denize düşen yılana sarılır

Atasözünün Anlamı Ve Cümle İçerisinde Kullanımı

  • Nasılmış Bakalım(◠‿・)—☆

Cevabımız:

Denize Düşen Yılana Sarılır Atasözünün Anlamı

İnsanlar en sıkıştığı ve zor kaldığı durumlarda,hiç istemedikleri birilerinden yardım alabilmektedir. Daha doğrusu bu İnsanların eline düşebilirler.Normalde hiç konuşulmayacak ve uzak durulacak insanlardan medet ummak durumunda kalmak mümkün.İşte böyle durumlar için denize düşen yılana sarılır atasözü kullanılır.

Denize Düşen Yılana Sarılır Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı✧

Denize düşen yılana sarılır atasözünün cümle içerisinde amaca uygun olarak farklı zamanlarda değerlendirebilirsiniz.Aynı zamanda duruma anlatabilmek için tek başına da kullanılabilir.

Örneğimizi Diyelim☘️

Çok zor durumda kaldık,denize düşen yılana sarılır misali ondan mecburen yardım isteyeceğiz.’’

#OpTįÝõĪùŇdÁ //☑️

#PembeBoncuklarRehberiğm⭐