Giriş gelişme sonuç şeklinde mesela bir dizi seçiyorsun giriş gelisme sonuç biçiminde yazıyoruz buna örnek verir misiniz hangi diziyi sececem ve nasıl yapmam lazım ​

Sagot :

Merhaba

- Giriş bölümü

Metnin kahramanları ile beraber olayın geçtiği yer bu bölümde anlatılır. Aynı zamanda bazen kısaca öykünün hikayesi bu bölümde aktarılır. Böylece öyküye bir giriş yapılmış olur.

- Gelişme bölümü

Bu bölümde hikaye içerisindeki olaylar daha fazla genişletilir. Aynı zamanda hikayenin nasıl sonuçlanacağına dair bazı ipuçları verilir. Böylece okuyucu daha çok meraklandırılır ve hikayeyi bitirmek için okumaya devam eder. Aynı zamanda öyküleyici metinlerin en uzun bölümü olarak da öne çıkar. Çünkü olayların büyük bir çoğunluğu burada geçmektedir.

- Sonuç bölümü

Öyküleyici metinlerin sonuç bölümünde öykü ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını almış oluruz. Aynı zamanda olayı nasıl ve ne şekilde sonuçlanacağını öğrenmiş oluruz. Öyküleyici metinlerin adından da anlaşılacağı bile sonunun geldiği ve bittiği bölümdür.

Örnek olarak Kaşağı Metnin Giriş Gelişme Sonuç Bölümlerini verelim

Giriş: Bu kısımda Yazar önce çocukluğundan bahseder. Hikayeye giriş kısmıdır. Burada anlatıcı çocukken en çok yapmaktan hoşlandığı şeyi anlatır. Kahramanları tanıtır bize.

Gelişme: Bu kısım olayların karmaşık hale geldiği kısımdır. Anlatıcının kaşağıyı kırması suçu kardeşine atması ve babasının kardeşine tokat atması anlatılır.

Sonuç: Bu kısım ise hikayenin sonuç kısmıdır. Burada hasta kardeşinin ölümü ve anlatıcının duyduğu hüzün anlatılır.

#Y`