Sagot :
Cevap:
Çalışmaları ile dünyayı değiştiren bilim insanının hayatı hakkında bilmediğimiz şeyler var!
Bir akşam elma ağaçlarının altında oturup düşüncelere dalmışken kafasına düşen elma sonucunda yer çekimini keşfeden bilim insanı kendisini şu şekilde tanımlıyor: “Dünyaya nasıl göründüğümü bilmiyorum; ama ben kendimi henüz keşfedilmemiş gerçeklerle dolu bir okyanusun kıyısında oynayan, düzgün bir çakıl taşı ya da güzel bir deniz kabuğu bulduğunda sevinen bir çocuk gibi görüyorum.”
25 Aralık 1642’de Woolsthorpe’da doğan İngiliz matematikçi, fizikçi, astronom, teolog ve yazar olan (kendi tabiri ile doğa filozofu) Sir Isaac Newton gelmiş geçmiş en etkili ve en büyük bilim insanlarından biridir. Bilimsel devrimde anahtar rol oynayan doğa filozofu, çalışmaları ile bilime inanılmaz bir ivme kazandırmıştır.
Büyük Londra Veba Salgını sırasında bütün okullar kapatıldığında 21 yaşındaydı. İki yıllık bir süre zarfında çiftliğinde çekildiği inzivada diferansiyel ve integralin temellerini atmış, optik alanında çalışmalarını çok ileri seviyeye taşımış, yer çekimi ve Newton Mekaniği ve daha fazla alandaki ileri seviye çalışmaları ile 1667 yılında üniversiteye dönmüş ve iki yıl sonra matematik profesörü olmuştur. İnzivadaki 2 yılı ve sonrasında üniversitede 4 yılı ile toplam 6 yıllık bir süreçte dünyayı bütünüyle değiştirecek çalışmalarda bulundu ve teorilerin temellerini oluşturdu.
Ünlü matematikçi ve bilim yazarı Ian Stewart, 2012 yılında yazdığı “Dünyayı Değiştiren 17 Denklem” adlı kitapta Newton’ın “yüksek matematik(calculus)” ve “yer çekimi kanunu” denklemlerine yer vermiştir.
Thank you for visiting our website wich cover about Sosyal Bilgiler. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.