Sagot :
1-)Namaz kul ile Allah arasındaki bir bağdır. İslam dininde namazın önemini başın bedendeki önemi gibidir. Namaz ile bir mümin sürekli olarak Allah'ı anar ve kendini O'nunla iletişim halinde hisseder
2-)Namaz insana Allah’ı ve Allah’a karşı sorumluluklarını günde 5 vakit hatırlatır.
Namaz kılan bir kimse Allah’ın (c.c.) huzuruna çıkar, O’nunla olan bağını güçlendirir.
Sorumluluklarının farkında olur.
Kötü davranışlar yapmaktan uzaklaşır.
İyi ve güzel davranışlara yönelir.
3-) Sabah Namazının Sünneti 1. Rekat
Niyet edilir:
Tekbir getirilir:
Sübhaneke okunur.
Euzü Besmele çekilir:
Zamm-ı sure (Kuran ı Kerimden en az üç ayet ) okunur.
"Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir:
Rükü'dan doğrulur: Allah'u Ekber" denir ve Secdeye gidilir: Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. "Allah'u Ekber" denir ve Doğrularak oturulur, sonra tekrar. "Allah'u Ekber" denir ve Secdeye gidilir: Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir.
Allah'u Ekber" denir ve İkinci rekat için ayağa kalkılır.
Sabah Namazının Sünneti 2. Rekat Kılınışı
burda birinciden farkı Sübhaneke okumuyoruz
aynı şekilde kılıyoruz
secdeye gidip geldikten sonra oturuyoruz
– Ettehıyyatü okunur.
– Salli ve Barik duaları okunur.
– Rabbena atina ve Rabbenağfirli duaları okunur.
Selam verilir. Önce sağa sonra ise sola selam vermek sureti ile selam verilir. Selam şöyle verilir. "Es Selamu Aleykum Ve Rahmetullah" denir.
4-)Namazın içindeki farzlar altıya ayrılır.
İftitah tekbiri: Namaza başlarken "Allahü ekber" demektir.
Kıyam: Namazda ayakta durmaktır.
Kıraat: Namazda, Kur'an-ı kerimden sure veya âyet okumaktır.
Rüku: Ayakta okuma bittikten sonra, eğilip elleri dize koymaktır.
Secde:
Kâde-i âhıre [son oturuş]:
5-) Camiler, İslâm'ın özünde yer alan birlik ve beraberlik ruhunun insanlara kazandırıldığı, insanların birbirleri ile kaynaştığı ve toplumsal dayanışmanın temellerinin atıldığı kutsal olan mekânlardır. Camiler, İslam'ın ilköğretim kurumlarıdır. İslam dininde camiler her zaman önemli bir yere sahip olmuştur.
Başarılar dilerim
en iyi seçer misn
Cevap:
Slm
Açıklama:
1)Namaz kul ile Allah arasındaki bir bağdır. İslam dininde namazın önemini başın bedendeki önemi gibidir. Namaz ile bir mümin sürekli olarak Allah'ı anar ve kendini O'nunla iletişim halinde hisseder. Namaz insan nefsini terbiye eder, ruhunu kötülüklerden arındırır, kişilerin ahlaklı bireyler olmasını sağlar.
2): Namaz insana Allah'ı ve Allah'a karşı sorumluluklarını günde 5 vakit hatırlatır. Bu sayede kişi kötülüklerden uzak durur, kendini korur. İyi ve güzel ahlaklı olmaya çalışır. Bu da insanın ahlaki gelişimine katkı sağlar.
3)Sübhaneke okunur. Euzü Besmele çekilir: "Euzubillahimineşşeytanirracim – Bismillahir rahmanir rahim" Fatiha okunur: Zamm-ı sure (Kuran ı Kerimden en az üç ayet ) okunur. "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir: "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir.
4)İftitah tekbiri: Namaza başlarken "Allahü ekber" demektir. ...
Kıyam: Namazda ayakta durmaktır. ...
Kıraat: Namazda, Kur'an-ı kerimden sure veya âyet okumaktır.
Rüku: Ayakta okuma bittikten sonra, eğilip elleri dize koymaktır.
Secde: ...
Kâde-i âhıre [son oturuş]:
5)Camiler İslam'ın ilköğretim kurumlarıdır. Camiler, insanların birlik ve beraberliğinin sağlanması adına çok önemlidir. Zengin-fakir, öğretmen-çöpçü ve daha birçok farklı özellikteki insanlar aynı safta namaza dururlar. İnsanlar arasında ayrım kalmaz ve bunun sonucunda toplumda huzur ve barış ortamı oluşur.
En iyi seçersen sevinirim :)
Thank you for visiting our website wich cover about DKAB. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.