SAMSUN'A KİTAP OKUYARAK MI ÇIKTIN?


Atatürk, okumayı sever ve okumaya büyük önem verirdi. Zengin kütüphanesini yeni kitaplar edinerek daha da zenginleştirirdi. Ülke sorunlarıyla ilgili konularda sadece uzmanları dinlemekle yetinmez; kendisi de okur, araştırır, onlarla tartışacak kadar bilgi sahibi olurdu.

Onun bu kitap okuma meraki birtakım dedikodulara yol açıyordu. Yakın çevresinde, ülkenin bu kadar işi ve sorunu varken böyle kitaplara gömülmek doğru mu, diye konuşuluyordu.

O günlerde ziyaret için Dolmabahçe Sarayı'na gelen Moskova Büyükelçisi Vasıf Çınar, onu bir tarih kitabının başında görünce “Paşam, bu kadar tarih okuyup kafanızı yormayınız. Siz 19 Mayıs'ta Samsun'a kitap okuyarak mı çıktınız?” dedi.

Atatürk okuduğu kitaptan yavaşça başını kaldırdı ve gülümseyerek “Vasıf Bey, bizim çocukluğumuz fakirliklerle geçti. Elime üç beş kuruş para geçince bunun yarısını mutlaka kitaba verirdim. O zaman da böyle okurdum. Eğer aksini yapsaydım ben Atatürk olamazdım.” dedi.


Soru: Atatürk'ün kitap okumaya ayırdığı vaktin yakın çevresinde dedikodulara neden olmasının sebebi nedir?



Sagot :

Cevap:

Baya bir zor soruymuş teşekkürler

Açıklama:

Onun bu kitap okuma meraki birtakım dedikodulara yol açıyordu. cevap bu en iyi seçersen mutlu olurum

Thank you for visiting our website wich cover about Türkçe. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.


Rans Other Questions