Sagot :
Mєrhαbα!
Adım adım açıklama:
>>Cevap: 66 olmalıdır!
>>|| 4 ve 2'yi sadece birer defa kullanarak iki adet sayı yazmamız istenilmiş. Bu sayıların biri en büyük diğeri en küçük olacak şekilde yazılmalı çünkü soru bizden bunu istemiş. En büyük olabilmesi için büyük olan sayının yani 4'ün başa(ilk basamağa) yani onlar basamağına yazılması gerekir. İkinci basamağa ise yani birler basamağına ise 2'nin yazılması gerekir. Aslında iki basamağa da 4 yazabilirdik ama soruda 4 ve 2'yi birer kez kullanarak diyor yani bir sayı yazabilmek için her rakamı bir defa kullanacağız. Bu sayılarla yazılabilecek en büyük sayı 42 olur. Şimdi en küçük sayıyı yazalım. En küçük olabilmesi için küçük olan sayının yani 2'nin başa(ilk basamağa) yani onlar basamağına yazılması gerekir. İkinci basamağa ise yani birler basamağına ise 4'ün yazılması gerekir. Aslında iki basamağa da 2 yazabilirdik ama soruda 4 ve 2'yi birer kez kullanarak diyor yani bir sayı yazabilmek için her rakamı bir defa kullanacağız. Bu sayılarla yazılabilecek en küçük sayı 24 olur.
- En büyük sayı: 42
- En küçük sayı: 24
Şimdi yapmamız gereken en büyük sayı ile en küçük sayıyı toplamak soruda bizden bu istenilmiş. 42 ile 24'ü toplayalım. 24+42 = 66 olur. Bu yüzden cevabımız 66.
☆Örnek Soru☆: 1 ve 7 rakamlarını birer defa kullanarak yazılabilecek en büyük ve en küçük sayının toplamı kaçtır? Çözüm:
>>Cevap: 88 olmalıdır!
>>|| 1 ve 7'yi sadece birer defa kullanarak iki adet sayı yazmamız istenilmiş. Bu sayıların biri en büyük diğeri en küçük olacak şekilde yazılmalı çünkü soru bizden bunu istemiş. En büyük olabilmesi için büyük olan sayının yani 7'nin başa(ilk basamağa) yani onlar basamağına yazılması gerekir. İkinci basamağa ise yani birler basamağına ise 1'in yazılması gerekir. Aslında iki basamağa da 7 yazabilirdik ama soruda 1 ve 7'yi birer kez kullanarak diyor yani bir sayı yazabilmek için her rakamı bir defa kullanacağız. Bu sayılarla yazılabilecek en büyük sayı 71 olur. Şimdi en küçük sayıyı yazalım. En küçük olabilmesi için küçük olan sayının yani 1'in başa(ilk basamağa) yani onlar basamağına yazılması gerekir. İkinci basamağa ise yani birler basamağına ise 7'nin yazılması gerekir. Aslında iki basamağa da 1 yazabilirdik ama soruda 1 ve 7'yi birer kez kullanarak diyor yani bir sayı yazabilmek için her rakamı bir defa kullanacağız. Bu sayılarla yazılabilecek en küçük sayı 17 olur.
- En büyük sayı: 71
- En küçük sayı: 17
Şimdi yapmamız gereken en büyük sayı ile en küçük sayıyı toplamak soruda bizden bu istenilmiş. 71 ile 17'yi toplayalım. 71+17 = 88 olur. Bu yüzden cevabımız 88.
Kolay gelsin iyi dersler başarılar dilerim.
||#OptiTim ||#çiçєk
4 ve 2'yi birer kez kullanarak yazılabilecek en büyük ve en küçük sayıların toplamı 66 olarak hesaplanır. Her iki sayıyı da belirler ve iki sayının toplamını hesaplarız.
Elimizde 4 ve 2 olmak üzere iki adet rakam bulunuyor. Bu rakamları kullanarak iki sayı belirleyelim.
- 4 ve 2 rakamlarını kullanarak 2 sayı belirlememiz isteniyor. Bu sayılar bu rakamlar yalnızca birer kez kullanılarak yazılabilecek en büyük ve en küçük sayılar olmak durumunda.
- En büyük sayıyı yazarken onlar basamağında en büyük rakam olan 4'ü ve de birler basamağında en küçük rakam olan 2'yi kullanırız. Sayı 42 olmalıdır.
- En küçük sayıyı yazarken onlar basamağında en küçük rakam olan 2'yi ve sonrasında birler basamağında büyük rakam olan 4'ü kullanırız. Sayı 24 olmalıdır.
- Her iki sayıyı da belirlediğimize göre toplamlarını hesaplayalım.
42 + 24 = 66 olarak hesaplanır.
8 ve 6 rakamları ile yazılabilecek en büyük ve en küçük sayıların farkı kaçtır?
https://eodev.com/gorev/24482652
Başarılar!
Bsahiner
#team1
Thank you for visiting our website wich cover about Matematik. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.