Sagot :
bir madde oksijen ile tepkimeye girer ise patlayıcı ve yanıcı olur, roket saçtığı ateşin yapılabileceği ve tepkimeye girebileceği oksijen yok
yani; Daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi hidrojen son derece yanıcı bir gazdır. Yanması için oksitleyici maddeye ihtiyacı vardır ki bu maddede atmosferimizde bol miktarda bulunan oksijendir. Hidrojen atomları oksijen atomları ile karşılaştığında “yanar” ve bu reaksiyonun ürünü de H2O yani sudur
Evrene baktığımızda, anlam veremediğimiz büyüklükler görüyoruz. Evren o kadar devasa bir yer ki, bize hayat kaynağı olan Güneş bile, bir sahilde yer alan toz tanesi gibi bir şey oluyor. Evrenin boyutu veya kütlesi hakkında bir şey diyemem ancak evrende en yaygın elementleri sayabilirim.
Bunu bilmek için öncelikle, her şeyin başladığı yere, Big Bang’e gitmemiz gerekiyor. Evrende en yaygın elemen sizce hangisi? Elementler, aralarında güneşimizin de yer aldığı devasa ateş fabrikalarında oluşuyorlar. Evrende en çok bulunan element, doğal olarak yalnızca bir proton ve bir elektrondan oluşan hidrojen(nötron içermeyen tek element) olarak gösteriliyor. Kısaca evrenin en basit elementi olan hidrojen, helyum ile birlikte evrenin yaklaşık %99.9’unu oluşturuyor. Üstelik helyum ile bu rakama ulaşmasına rağmen, evrende Helyum’dan 10 kat daha fazla Hidrojen atomu bulunuyor. Bu iki elementin arkasından gelen oksijen atomu olan oksijen ise, hidrojenden 1000 kat daha az bulunuyor.
Encylopedia.com’a göre yıldızlarda hidrojen atomları, helyum oluşturmak için kaynıyor. Helyum, hidrojenden sonra evrende bulunan en çok element olarak dikkat çekiyor. Bir helyum atomunda, 2 proton, 2 nötron ve 2 elektron vardır.
Bilim insanlarının açıklamalarına göre atom numarası ne kadar yüksek olursa, o kadar az miktarda elementle karşılaşılır.
Hidrojen, yalnızca uzay ve yıldızlarda değil, bizim dünyamızda da temel unsurlardan birisi olarak gözüküyor. Hidrojen bağları DNA’mıza imza atan elementlerden birisi olarak dikkat çekiyor. Ayrıca midemizin ve diğer organların pH değerini kontrol ediyor.
Bildiğimizz gibi dünyanın 4’te 3’ü su ile kaplı. İnsanların da yaklaşık 4’e 3’ü su ile kaplı. Su molekülü iki elementin birleşmesinden oluşuyor. Bunlar, 2 tane Hidrojen elementi ile bir tane oksijen elementi olacak şekilde ilerliyor.
Thank you for visiting our website wich cover about Fen ve Teknoloji. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.