soruların cevaplarını yazarsanız sevinirim en az 3 ünü cevaplayın lütfen ​

Soruların Cevaplarını Yazarsanız Sevinirim En Az 3 Ünü Cevaplayın Lütfen class=

Sagot :

Doymuş yağlar oda sıcaklığında katı hâldedir. Karbon atomları ile hidrojenler atomları arasında çift bağ bulunmamaktadır. Tereyağ örnekler verilebilir. Margarin ise doyurulmuş yağdır.

Doymamış yağlar oda sıcaklığında sıvı hâldedir. Yapısında çift bağ bulunur. Sıvı yağ,zeytin yağı örnek verilebilir.

BİYOLOJİBİYOLOJİBİYOLOJİBİYOLOJİBİYOLOJİ

Kofaktör

Protein kısma yardımcı olan ve kendisi proteinden oluşmayan moleküllere kofaktör denir. Enzimlerin esas iş yapan kısmı olan kofaktör, apoenzimden daha küçük bir yapıdır.

Kofaktörler organik ya da inorganik molekül olabilir. Örneğin Fe+2, Mn+2, Mg+2 ve Zn+2 gibi iyonlar metabolik etkinlikte görev yapan inorganik kofaktörlerdir.

Koenzim

Kofaktör organik bir molekül (örneğin B grubu vitaminleri) ise buna koenzim denir.

Apoenzim terimi tek başına aktif olmayan ancak kofaktör birleşiminde aktifleşen protein enzimi olarak tanımlanır. Tepkime için bir koenzim ihtiyacı duyan apoenzimlerin birleşimi holoenzimleri meydana getirir. Holoenzimlerin terimsel olarak diğer bir karşılığı da bağıl enzim olarak bilinmektedir.

ATP

Hücre içindeki metabolik faaliyetlerin devam edebilmesi için gereksinim duyulan enerji, ATP üstünden elde edilmektedir. Bir diğer deyiş ile ATP’nin en önemli olan ve temel görevi enerjiyi sağlayabilmektedir. Böylece metabolik faaliyetler sürmekle birlikte, daha sağlıklı biçimde yaşam devam etmektedir. ATP'nin yapısını görsellerden bulabilirsin.

Kitin

Eklembacaklıların ve kabukluların örteneğini oluşturan, kimi mantarlarda ve likenlerde de görülen, dayanıklı ve esnek organik madde.

Hormon

Vücutta doğal bir şekilde üretilen kimyasal maddelerdir. Etki yaratarak taşıdığı organa kan yoluyla ulaşırlar. Hormonlar; büyüme, gelişme ve tüm üreme sisteminde yardımcı olan kimyasallardır. Organların gelişmesine yardımcı olurlar. Bu sırada çok büyük değişimler yaratabilmektedirler.

BİYOLOJİBİYOLOJİBİYOLOJİBİYOLOJİBİYOLOJİ

Ototrof

Üretici olarak bilinen ekosistemin önemli parçalarıdır ve genellikle heterotroflar için besin kaynağıdır. Ototroflar, fotosentez veya kemosentez olarak bilinen bir işlemle gıda üretmek için inorganik malzeme kullanır. Ototrof örnekleri arasında bitkiler, algler, plankton ve bakteriler bulunur.

Heterotrof

Gereksinim duyduğu besinleri diğer organizmaları yiyerek ya da onların ürettiği ürünleri kullanarak elde eden organizma. Kendi organik besinini üretemediği için bu besinleri dışarıdan almak zorunda olan tüketici canlılar.

BİYOLOJİBİYOLOJİBİYOLOJİBİYOLOJİBİYOLOJİ

Canlıların ortak özellikleri

 - Hücresel bir yapıya sahip olma özelliği,

 - Beslenme özelliği,

 - Solunum,

 - Hareket etme özelliği,

 - Boşaltım,

 - Uyarılara tepki verme,

 - Bulunduğu alana uyum gösterme, (adaptasyon)

 - Organizasyon,

 - Üreme,

 - Metabolizma,

 - Büyüme ve gelişme,

 - Homeostazi (İç denge)

  • Başarılar...

View image Osmanerdemyangoz7
View image Osmanerdemyangoz7
View image Osmanerdemyangoz7
View image Osmanerdemyangoz7
View image Osmanerdemyangoz7

Cevap:

ben bu konuyu bilmiyorum