Sagot :
Cevap:
Tabii,
Açıklama:
1. Vahiy, İslamî terminolojide buyruk veya düşüncelerin Allah tarafından peygamberlere bildirilmesine veya bu bildirinin kendisine denir. İslamî inanışta vahiy peygamberlere gelir ve sadece Cebrail aracılığıyla iner.
2. Şirk İslam'da Allah'a ortak kılma anlamına gelen bir kavramdır. Kur'an'a göre en önemli iman sorunu olan şirk, Allah'a ortak koşmak, bir şeye veya din bilginlerine, şahısa ilahi özellikler atfetmek, Allah adına dinde kanunlar koymak anlamına gelir. Şirk eyleminde bulunanlar müşrik olarak isimlendirilir.
3. ? ( Kusura Bakma )
4. İslam'ın Şartları : Kelime-i şahadet etmek , namaz kılmak, zekât vermek, oruç tutmak ve hacca gitmektir. İslam'ın İnanç Esasları : Allah'a iman , Meleklere iman , Kitaplara iman , Peygamberlere iman , Ahiret gününe iman , Kader ve kazaya iman şeklindedir. Zaten okuduğumuzda farklılıklarını anlıyoruz
5. Arapçadan gelen bu kelime, bir şey yapmak zorunda olan, bir şey yapmak zorunda bırakılan kişi anlamına gelir. ... İkinci anlam dini anlam ve "İslam dininin emirlerini yerine getirme zorunluluğu bulunan, sağlıklı ve olgun bir kişi" anlamına gelir.
6.Fıtrat, İslam dininde bir kavram, özellikle tasavvufta önemli bir yer tutar. Bir şeyi başlangıcında yarmak, kazmak anlamına gelen ve “fatr” kökünden türemiş olan fıtrat kelimesi, “ilk yaratılış” manasına gelir. ... Sadece Allah'ı tanıma değil, belki genel manada din ve dini ayinleri tanıma da fıtridir.
7. (Arapça: التقوى at-taqwá) kulun, azametinden korkarak ve rahmetini ümit ederek Rabb'ine karşı olan kulluk görevlerini yerine getirmesi, emirlerini tutup yasakladıklarından kaçınması anlamına gelen bir terimdir. Kur'an'da Allah katında insanların en üstünün en çok takva sahibi olanlar olduğu belirtilmiştir.
8. (Arapça: التقوى at-taqwá) kulun, azametinden korkarak ve rahmetini ümit ederek Rabb'ine karşı olan kulluk görevlerini yerine getirmesi, emirlerini tutup yasakladıklarından kaçınması anlamına gelen bir terimdir. Kur'an'da Allah katında insanların en üstünün en çok takva sahibi olanlar olduğu belirtilmiştir.
9. Sadaka vermek.
Muhtaç bir canlıya yardım etmek.
Ağaç dikmek.
Toplum yararına bir ilaç, alet, buluş yapmak.
Ana babaya, akrabaya, komşuya iyi davranmak, gözetmek.
Çevreyi korumak, temiz tutmak.
İlim öğrenmek, öğretmek.
İnsanlara doğruyu, güzeli anlatmak
Kötülüklerin önüne geçmeye çalışmak
10. ? ( Özür Dilerim)
11. aşırı abartmak anlamına gelirken tefrit bir şeyi gereğince ciddiye almamak, önemsememek demektir. İslam inancına göre ifrat da tefrit de kişinin olayları yanlış yorumlamasına ve hata yapmasına neden olur. Bu nedenle en doğrusu mutedil olmak ve orta yolu bulmaktır.
12. İsraf : Sözlükte "haddi aşma, hata, cehalet, gaflet" gibi anlamlara gelen seref kökünden türetilmiş olan isrâf genel olarak inanç, söz ve davranışta dinin, akıl veya örfün uygun gördüğü ölçülerin dışına çıkmayı, özellikle mal veya imkânları meşrû olmayan amaçlar için saçıp savurmayı ifade eder (Lisânü'l-ʿArab, "srf" md.)
Tasarruf : gelirin nakit veya maddi olmayan bir servet unsuru olarak, sahibinin mal varlığına dahil bulunmasını ifade eder. Gelir, geliri doğuran muamelenin karşı tarafının tasarrufundan, bütün unsurları ile çıkmış, ilgilinin mal varlığına girmiştir.
İYİ DERSLER
Thank you for visiting our website wich cover about DKAB. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.