I. Dünya Savaşı sonrasında devletler arasında bloklaşmalar olmasının sebepleri nelerdir?

Sagot :

bloklaşma

Devlette politik ve askeri işbirliliğin içinde meydana gelen gruplara bloklaşma denir. Sanayi devrimi birlikte 1750'li ile Avrupa arasında bloklaşmalar başlamıştır. Bloklaşmayı tetikleyen en büyükten biri sömürgeciliktir. Dünyada meydana gelen bloklaşma18 İngiltere'de ve bu ülkeler büyük Rusya, ve Fransa'dır. devlet70 yıllarına girildiğinde Almanya'nın ön plana ve güçlenmek için İngiltere ve Fransa'nın sınıflarına ait topraklara. Bu Dünya Savaşı'nın zeminini hazırlar. 20. Yüzyıldaki en önemli bloklaşma I. Dünya Savaşı'nda gösterilir. Savaş öncesi itilaf devletleri kendi aralarında bloklanmıştır. Bu bloklaşma yarışına İttifak devletleride katılır. Bloklaşmaya neden olan okulları izledikleridir. Bunlara yakın araçlar, silahlanma, toprak genişletme ve ekonomik sebeplerdir.

 

BEN . Dünya Savaşı'nda yaşanan bloklaşmalar

28 Temmuz 1914'de Avusturya- macaristan valiahtının öldürülmesi ile I. Dünya Savaş'ı başlıyor. Batı devletler bu durumda savaş'a katılır ve dört yıl boyunca itilaf ile savaşmaya devam eder. Bloklaşma sürecinden geçiş sürecinde devletlet geçişleri ve zamanlamayı yaygınlaştırma amacı yavaş belli başlar. İngiltere, Fransa , İtalya ,Japonya , Rusya ve Yunanistan İtila

f devletlerini oluşturur. İttifak alım satımı ise, Osmanlı ve Avusturya-Macaristan İmparatorluğu bulunmaktadır. İtilaf devletler, kendi çıkarları için ittifaklar ile çatışmaktadır.

 

20. Yüzyılda Uluslarası'nın bloklaşmadaki yeri

 

Bu korunduğu yerde saklanan imzalar ve savaştan sonra göz önünde bulundurulacak. 20. Yüzyılda uluslarası etkin bir rol oynama şansına erişme konusunda bu dönemde gizlilikle ilgili görüşlere geçilememiştir. I. Dünya Savaş'ı uluslarası tüm ulusları hukuk diye adlandırılıyordu. Bu tarihlerde anlaşmaların

olmayan devletler arasında gerilimin yüksek olduğunu ve güvensizliği gösterir. Bu iki konu hakkında tartışmalardan bahsederler. Bu problemlerin bir daha iyi olmayan ve sistem sistemleri uluslarası platformaları için Savaşlar için 1920 yılında milletler Cem olur. Bu sayede iki devlet devletlerinin üyeleriyle birlikte hareket etmektedir. Ancak II. Dünya Savaş'ı ile birlikte cemiyet dağılmıştır.

Gizli Antlaşmalar;

1915 Boğazlar Antlaşması1915 Londra Antlaşması 1916 Sykes-Picot Antlaşması1916 Petrograd Antlaşması1916 Mac – Mahon Antlaşması1917-Saint Jean de Maurienne Antlaşması

 

 

Sonuç: Sanayi devrimi ile sömürgecilik aracına teslim edildi ve Fransa bloklaşmasına teslim olmamıştır. Almanya'da olan savaş'ın askerlerine gidecek ve bu sayede ben. Dünya'nın geleceğinden çıkacak olan ilk çıkacak olan bloktan çıkacak. Savaşa girme ekonomik, yarıştırılması ve silahlanmadan dolayı dünya savaşına katılanları ve Savaş Dünyana dönüştürülecek. Savaş devletler kendi özel anlaşmalar yapar . Gerginlikler ve güvenlik anlaşmaları kalksın diye Savaş görüşmeleri Cemiye'ti işler.

en iyi seçer misin lütfen

 

Merhaba !

Soruya Cevap Verirsek.

Osmanlı devletinin içinde bulunduğu zaman içerisinde birçok olaylar yaşanmıştır ve bu olaylar arasında 1.Dünya savaşı da bulunmaktadır bu savaş oldukça kötü geçmiş ve Osmanlı yenilgi alarak topraklarını kaybetmiştir diyebiliriz.

Osmanlı devleti bu savaşta ilk başta kazanmaya başlasa bile Almanya ve Bulgaristan geri çekilmeye başlayınca savaş sona ermiştir ve savaş sonucu İngiltere yenmiştir.

Savaş sonucu

  1. Sömürge daha fazla artmıştır = İngiltere
  2. İttifak Devletleri Yenilmiştir.
  3. İtilaf devletleri kazanmıştır.
  4. Almanya büyük bir yenilgi almıştır.
  5. İtalya İlk kez taraf değiştirmiştir.
  6. İngiltere Osmanlı devletini sömürmüştür.
  7. ABD savaşa dahil olup yasa çıkarmıştır.
  8. Ekonomi berbat olmuştur.

Sorunuz

Gizli antlaşmalar yüzünden İngiltere devletler ile gizli antlaşmalar yaparak onlarla çeşitli sözler söylemiştir bu yüzden de bloklaşma gelmiştir ve ABD araya girmiştir.

#OptiTim