Sagot :
Merhaba,
İlk önce, Hz. Şuayb'ı tanıyalım.
⇒ HZ. ŞUAYB KİMDİR?
Hz. Şuayb Kuranı Kerimde adı geçen peygamberlerden biridir. Medyen ve Eyke halkına peygamber olarak gönderilmiştir. Bu iki ülkede ayrı mücadelelerde bulunmuştur. Soyunun Hz. İbrahim'e dayandığı bilinir. Hz. Musa'nın kayınpederidir. Kuranı Kerimde 11 defa adı geçer. Peygamberlerin hatibi olarak bilinir ve kendisine Allah tarafından çok güzel bir konuşma yeteneği verilmiştir. Peygamber olarak gönderildiği halka iyiyi ve doğruyu öğretmeye çalışmış insanları doğru olana yönlendirmiştir. Hz. Musa Hz. Şuayb'ın kızı ile evlenmiştir.
⇒HZ ŞUAYB'IN HAYATI
Hicaz ve Filistin arasında kalan yer Medyen olarak geçerdir. Kervanların geçtiği bir yer olduğu için halkı çok zengindi. Kızıldeniz'e yakın olan yeri adı Eyke ülkesiydi. Hicaz yarım adasının en zengin şehirleri olarak bilinirdi. Bu ülkede yaşayan insanlar zenginliklerini hile ile elde etmişlerdi. Gelen kervanları soyup insanların haklarını gasp ediyorlardı. Karşı koyanları öldürüyorlardı. Halk dürüst değildi ve sürekli hırsızlık, adam öldürme gibi olaylar olurdu. Putlara tapıyorlardı. Hz. Şuayb bu halka Allah'a iman etmeleri, hırsızlık yapmamaları, adam öldürmemeleri için çağrıda bulunmak için gönderilmiştir.
Hz. Şuayb'ın anlattıkları ile dalga geçiyor ve onu ciddiye almıyorlardı. Hz. Şuayb bu halkı bıkmadan doğru yola davet etmiştir. Hz. Şuayb kendisini dinleyen halk ile beraber Medyen'i terk etti ve ondan sonra meydana gelen zelzelede hiç bir canlı sağ kalmadı. Eyke ülkesi içinde çalışmış ve halkı doğru yola çağırmıştır. Kendisine inanan kişiler ile ülkeyi terk etmiş ve ülkede kalan kişiler bunaltıcı bir sıcağa maruz kalmışlardır. Bulutlardan yağan ateş altında helak olmuşlardır.
⇒HZ ŞUAYB'IN HAYATINDAN ÇIKARILABİLİNECEK DERSLER
•Allah'a her zaman tevekkül etmek ve tam teslim olmak.
•Iman ve inancı güçlü olduğu için görevinden hiçbir bir zaman yılmamak.
•Büyük bir sabra sahip olmak ve Allah'a dua etmekten asla vazgeçmemek.
• Kötü şeyler yaşasa bile Allah'a her zaman dua edip çözüm yolu aramak ve şükretmeyi bırakmamak.
•Allah'tan ümidi kesmemek.
İYİ DERSLER :-)
Thank you for visiting our website wich cover about DKAB. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.