9. sınıf uluslararası ilişkiler dersi için dünyadaki çatışma bölgelerini yazarmısınız,acil yarına sunum hazırlıyıcam daha; sunum da atabilirsiniiiz.. mantıklı ve doğru cevaplar verin bu sefer..!!! saçma sapan cevaplar vereni şikayet ederim ona göre cevaplar verin buradan yazamayanlar mesaj yollarlarsa sevinirim.. :)



Sagot :

suriye İç Savaşı, Arap Baharı'nın bir parçası olarak Suriye'de sürmekte olan çatışmalardır. Bazı kesimler Suriye çatışmaları dese de, kimi kaynaklarda "Suriye İç Savaşı" olarak adlandırılmaktadır.[1][2][3][4]

Arap Baharı'nın etkisiyle devrilen diktatörlerin ülkelerinden ilham alan hükümet karşıtı muhalif unsurlar silahlanarak topyekün çatışmaya girmiştir. Olayların 15 Mart 2011 tarihinde başladığı kabul edilir. Suriyemuhalefet Baas Partisi rejimini devirmek ve kendi ifadeleriyle "Özgür Suriye" devletini kurmak için silahlı isyana başlamışlardır. Her iki taraf da dışarıdan askeri ve ekonomik destek almaktadır. Çatışmaların sürmesinin yanında, günümüzde ülkede kontrol bazı bölgelerde Suriye Ordusu'nun elinden çıkmıştır.

Dünya genelinde; BM, Arap Birliği ve Avrupa Birliği başta olmak üzere birçok ülke ve kuruluş, çatışmaları bitirmek için yoğun diplomatik girişimlerde bulunmuştur. BM Güvenlik Konseyi'nde, Suriye'ye yönelik yaptırım tasarılarını, Rusya ve Çin birçok kez veto etmiştir. BM SuriyeÖzel Temsilcisi Kofi Annan, çatışmaları sonlandırmak için Suriye için Kofi Annan Barış Planı adında bir plan hazırlamıştır. Tüm bu çabalara rağmen Suriye'de ateşkes sağlanamamıştır.

Çatışmaların başladığı 15 Mart 2011 tarihinden bu yana bazı kaynaklara göre 25,000 - 35,000 insan ölmüştür. Yüzbinlerce insan göç etmiştir. Bazı şehirlerde süren çatışmalar nedeniyle açlık ve susuzluk yaşanmaya başlamıştır. Humus, Halep, Rastan ve daha birçok şehirde sağlam yapı kalmamıştır.[kaynak belirtilmeli]

Dünya Çatışmaları kitabının bu ikinci cildinde Sahra Altı Afrika ile Doğu ve Güney Asya bölgelerindeki çatışmaların yanında terör, milliyetçi çatışmalar, fundamentalizm, yasadışı göç ve deniz haydutluğu gibi uluslararası sorunlar ile küresel ticaret ve enerji gibi alanlarda yaşanan problemlere dair çatışma konularını inceleyen makalelere yer verilmiştir. Afrika ve Asya bölgelerinde ele alınan çatışma bölgelerinin sayısı bu yeni kitapta oldukça artırılmış ve bu bölgelere ilişkin toplam 29 makale kitapta yerini almıştır. Uluslararası İlişkiler disiplininin önemli inceleme alanlarından birini oluşturan çatışma konusunda Türkiye’de yapılan en kapsamlı çalışmalardan biri olan Dünya Çatışmaları kitabı, alanındaki akademik eser eksikliğinin giderilmesine önemli katkıda bulunacaktır.

Thank you for visiting our website wich cover about Tarih. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.


Rans Other Questions