Sagot :
Selam
Cevabımız Yoğunluk
Yoğunluk= Bir maddenin birim hacminin kütlesine denir
Her Maddenin yoğunluğu Farklıdır
Ve bu yüzden bazı maddeler birbirine karışmaz
Örnek
Suyun üstüne zeytinyağı koyduğunda Zeytinyağı suyun üstünde durar bunun nedeni zeytinyağının yoğunluğunun daha az olması
Bir suyun üstüne bir plastik bor şey koydumuzda yüzer ama suyun üstüne tahta tahta koydumuzda batar yani bunların yoğunluk sıralaması
Plastik<Su<Tahta
Yoğunluk Nasıl Hesaplanır
Kütle÷Hacim= Yoğunluk
Örnek
Hacmi 100 olan kütlesi 10 kg olan maddenin yoğunluğu kaçtır
100÷10=10
Yoğunluk Değişir mi?
Yoğunluk asla değişmez bir maddenin haci artınca zaten kütleside artar yani bölüm yine o maddeye eşit olur
#OptiTim
#SayısalTim
Başarılar
Cevap:
- Bir maddenin birim hacminin kütlesine; yoğunluk adı verilir. Her madde için yoğunluk farklı bir değerdedir. Yani buradan çıkaracağımız sonuç yoğunluk maddeler için ayırt edici bir özelliktir.
- Yoğunluk diğer ismi de öz kütledir. Her cismin bir yoğunluğu vardır. Yoğunluk farkı cisimlerin özellikle sıvı içerisinde batması ya da yüzmesinin sebebi olmaktadır.
Açıklama:
Temel büyüklükler nelerdir?
Başka birimlere gerek duyulmadan ifade edilebilen birimlerdir. Fizikte 7 tane Temel büyüklük vardır. Bunlar; kütle, uzunluk, zaman, akım şiddeti ve sıcaklık,ışık şiddeti ve madde miktarıdır.
Türetilmiş büyüklükler nelerdir?
Başka büyüklükler yardımıyla ifade edilen büyüklüklere türetilmiş büyüklükler denir. Örnek vererek açıklayalım hız büyüklüğünü ele alalım. Hızı söyleyebilmemiz için yol ve zaman belirtmemiz lazım. 100 km hızla giden bir kişinin saatte mi saniyede mi bu kadar hızla gittiğini bilmemiz için bu ifade biçimi, saatte 100 km hızla giden kişi şeklinde olmalıdır.
Isının maddeler arası geçişi ve maddenin içerisindeki iletimini inceleyen fizik dalı nedir?
https://eodev.com/gorev/15849967
#team1
Thank you for visiting our website wich cover about Biyoloji. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.