Sagot :
1-) Öncelikle ortamınızı hazırlayın. Maket yapmak kirli bir iş olduğu için, geniş masalar ve uygun bir ortam belirlemelisiniz. Kesim yapacaksanız duralit kullanarak masaya zarar gelmesini engellemelisiniz.
2-) Elinize tasarımınızın çizimlerini alın. Ölçüleri belirlenmiş olan tasarımınzdaki çizimlere bakarak karton üzerine parçaları o ölçülere göre çizin.
3-) Parçaları çizdikten sonra, maket bıçağı veya makas yardımıyla kesmeye başlayın.
4-) Parçalar oluştuktan sonra boyanması gereken yerler varsa boyayın veya fon kartonlarıyla üzerine yapıştırın.
5-) Son olarak parçaları daha önceden tasarımınızda belirlediğiniz yerlerinden birleştirin.
Maket yapmak sabır gerektiren bir iştir. Boş vakitleri değerlendirmek için en iyi yöntemlerden biridir. Ve maket yapan insanların el becerileri gelişir, birşeyler inşaa ettiğinizi görmek ise özgüveninizin kuvvetlenmesini sağlar. Yani hem boş vakitlerinizi en ideal şekilde değerlendiriyorsunuz hem demaket yaparken bir çok şey öğrenmiş oluyorsunuz. Olaylara bakış açınızın ve sonuca varmadaki yöntemlerinizin kişiliğinize ve zekanıza katkısı küçümsekmeyecek kadar azdır. Ne kadar çok maket yaparsanız o kadar hızlı ve kuvvetli zekaya sahip olursunuz. Olaylara nereden nasıl bakılacağını, ani gelişen olaylar karşısındaki tutumunuza kadar herşeyi etkileyen – geliştiren – bir iştir. Üstelik yaptığınız maketleri e-ticaret sitelerinde satabilmeniz ve bunlardan gelir elde etmeniz bile mümkün.
Maket yapabilmek için size lazım olacak en önemli araçlar ise yapıştırıcı ve kesici aletlerdir. Maket yapmaya başlamadan önce mutlaka bir yapıştırıcınız ve bir maket bıçağınızın olması gerekmektedir. Çalışacağınız yüzeyi mahvetmemek için ise kalın bir karton kullanmanızı tavsiye ederiz. Yoksa masanızın üzerinde kesikler, yapıştırıcı lekeleri, boyalar görmek istemezsiniz. Ayrıca kullandığınız bu yapıştırıcı ve kesici aletleri eğer evde küçük kardeşiniz ya da bir bebek, hatta evcil bir kedi, köpek var ise; güvenli bir yerde saklamaya, onların ulaşamayacağı yerlere kaldırmaya dikkat etmeniz gerekir.
Basit model maketler sadece bir maket bıçağı ve uhu ile yapılabilir. Kendinizi geliştirmek için basit modellerle işe başlayın. Kağıt, karton, tahta, plastik gibi bir çok maddeden maket yapabilirsiniz, işe koyulmadan önce hangi tür malzemeden maket yapacağınızı seçmeniz sizin yararınıza olacaktır. Çünkü her malzemenin yapım aletleri farklıdır ve kendilerine göre zorlukları vardır. Kağıt maketlerde yapıştırmak için bir uhu yeterliyken, tahta maketlerde ise kuvvetli japon yapıştırıcılarına, zımbaya hatta çiviye bile ihtiyaç duyabilirsiniz. Hepsinin yapım zorlukları ve yöntemleri farklı olduğu için iyi karar vermeniz gerekir.
Sadece boş vakitlerinizi değerlendirmek, bir maket bıçağı ve uhu ile başladığınız bu yolculukta, eğer kendinizi bir kaptırırsanız farkına varmadan odanızdaki tüm çekmeceler, boyalarla, parçalarla dolmuş olacak. Hep daha iyi modeller için malzemeler arayacaksınız. Bir çok boya tüpünüz olacak. Hatta çeşitli devreler, motorlar yapmaya başlayacaksınız. Ufak ufak bir çok ışık olacak ve siz farkına varmadan farklı bir dünya yaratacaksınız kendinize. Kazandığınız şeyleri artık kelimelerle anlatmak çok zor olacak. Ve gelişen internet sayesinde ise yaptığınız bu maketleri bir de satmak isterseniz, bu güne kadar harcağınız malzemelerin parasını çok kısa sürede kazanabilirsiniz. Çünkü maket yapmayı seven insan kadar, maket kolleksiyonculuğu yapan insanlar var.
Thank you for visiting our website wich cover about Diğer Diller. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.