iklimlere göre nelerin yetiştiği,yağış şekilleri,sıcaklıklar,görüldükleri yerler,tarım ürünleri. yaa lütfen çok deil az değil tam bilgi istiyorum. zaten sosyal öğpretmeni beni sevmiyor



Sagot :

1. Çiy: Havadaki su buharının soğuk zeminler üzerinde, su tanecikleri şeklinde  yoğunlaşmasıyla oluşur. Özellikle  ilkbahar ve sonbahar aylarında görülür.

 

2.Kırağı: Havadaki   su buharının soğuk cisimler üzerinde, 0°C’den düşük

sıcaklıklarda kristaller şeklinde yoğunlaşmasıyla oluşur. Sonbahar aylarında ya da kış başlarında görülür.

 

 3. Kırç:Havadaki su  buharının çok soğumuş ağaç  dalları,     tel,     saçak, vb.     cisimler üzerinde yoğunlaşarak buz tabakası  haline gelmesidir.  Kırağıdan ayrılan yönü, kristallerin üst üste yığılarak  buz tabakaları haline gelmesidir.

 

4. Yağmur:Bulutu oluşturan su taneciklerinin büyümesiyle oluşan su damlalarıdır. Yoğunlaşmanın  devam etmesi ile ağırlığı artan su damlaları  yağış  halinde yere düşer.

 

 

5. Kar:  Su buharının, yükseklerde 0°C altında yavaş yavaş yoğunlaşmasıyla oluşan buz kristalleri yere düşer. Bu tür yağışlara kar denir.

 

6. Dolu:Hava sıcaklığının birden bire ve büyük ölçüde azalması  sonucu yağmur damlaları  donarak buz parçacıkları halinde yere düşer. Bu yağışlara dolu denir.

 

Bir yere düşen yağmur miktarı plüviyometre denilen aletle ölçülür. Kar halindeki yağışların  miktarı  da su olarak hesaplanır. Bu yolla bulunan yağış miktarı 1 m2ye düşen suyun cm veya mm cinsinden yüksekliğiyle ifade edilir. Toplam yağışın mevsimlere dağılışına ise yağış rejimi denir.

sıcakta kaktüs soğukta ağaç yağmurda ağaç internetten bulabilirsin