veri tabanı nerede kullanılır



Sagot :

http://www.bybilgi.com/veritabani-nerelerde-kullanilir-t-2272.html burada cevabı var 

Veritabanı Nerelerde Kullanılır 

 

Veritabanı Nerelerde Kullanılır?

.Veritabanı programlama ile bir çok proje geliştirilebilir. Bir İngilizce-Türkçe sözlük bu yolla kolayca yazılabilir. Bir kütüphane takip otomasyonu, bir Hastane otomasyonu, Muhasebe programları ve daha bir çok otomasyon programı temelde veritabanı projesidir. 

Günlük hayatta Veritabanı programlama telefon şirketleri tarafından yoğun olarak kullanılır. Konuşmaların süreleri ay boyunca veritabanlarında saklanır ve ay sonu geldiğinde istemci programlar tarafından her bir abonenin telefon faturası teker teker hesaplanır. Günde on binlerce abonenin birbirini aradığı bir durumun içinden başka hangi yolla çıkılabilir ki?


1.İlişkisel Veritabanı Kavramı

Bu bölümde İlişkisel veritabanı hakkındaki temel terim ve teoremleri öğreneceğiz.İlişkisel veritabanı günümüzde en yaygın kullanılan ilişkisel veritabanı sistemlerinden biridir. En çok kullanılan ilişkisel Veritabanı Yönetim Sistemlerine Oracle, Ms SQL Server, Sybase, Informix, MySQL gibi Veritabanı yönetim sistemlerini örnek olarak verebiliriz. Bu bölümde verilen uygulamaları test etmek için MS Access de bir noktaya kadar kullanılabilir ancak verilen örneklerin tamamı MS Access tarafından desteklenemez. Bu nedenle, örneklerin büyük bir çoğunluğu MS Access MS SQL Server 2000 üstünde test edilmiştir. ONLINE olarak kitabın içerdiği uygulamaları test etmek için adresinden faydalanabilirsiniz. 

Bilgisayar ortamında veri saklamak için kullanılan yapılardan en büyüğüne dosya dendiğini biliyorsunuzdur. İlişkisel veritabanları, veritabanı denilen büyük dosyalardan oluşur. Veritabanı, içerisinde tabloları barındıran bir dosyadır. Her bir tablo, belli yapıya uygun verileri saklamak üzere tasarlanır. Tablolar, satırlardan ve sütunlardan oluşur.


1.1.Günlük Hayatta ilişkisel Veritabanı

'Ödünçalınan' kitaplarımıza bir çare bulmak için veritabanı uygulaması geliştirmeye ne dersiniz? Bu belki kitabımızı geri getirmez ama, hiç olmazsa kitabımızı getirmeyenin kim olduğunu bilebiliriz...Bir çoğumuzun başına gelmiştir. Arkadaşlara, eşe dosta bir çok kitap, kaset, CD veririz ve gidiş o gidiş. Böyle bir sorun ile nasıl başa çıkarız? Bu konuda bir proje geliştirelim: 

Öncelikle elimizdeki bütün Kitaplarımızın bir listesini yapalım. Ama bunu yaparken, her bir kitaba numara vermeyi ihmal etmeyelim. Çünkü elimizde aynı kitaptan iki adet olabilir. Bunlardan biri eski öteki de yeni kitap olabilir. Bu durumda bu iki kitaptan hangisini kime verdiğimizi nasıl ayırt edeceğiz?