Sagot :
ülkemizde ormanların tahrip edildiği yerlerde oluşan yalancı çalı türleridir. bunlar genelde karadeniz bölgesinde yayılış göstermektedir. yapraklarını kolayca yayarlar. çünkü bünyelerinde yağ bağlama ve yapraklarını sertleştirmeye gereksinimleri yoktur. kışın yapraklarını dökerler.
kuzey anadolu dağlarının kuzeye bakan yamaçlarında genel olarak 1000 m. yükseltilere kadar çıkarlar. defne, yabani fındık, kestane, ıhlamur, kocayemiş, yabani çilek, ayı üzümü, sandal, menengiç, akçakesme karadeniz bölgesindeki başlıca psodömaki türleridir
Cevap:
Marmara ve Karadeniz kıyılarındaki 100-200 metrede tahrip edilen ormanlar yerine yetişen çalı ve küçük ağaçlardır. Bu türler kışın soğuktan yaprak döker. Bu yüzden yalancı maki olarak da adlandırılır.
Açıklama:
Makiler tüm yıl yeşil kalma özelliğine sahipken psödomakiler kış aylarında soğuktan dolayı yapraklarını döker. Ormanların tahrip edilmesi sonucu oluşan bitki türleridir. Funda, defne, sandal, yabani fındık, orman gülü,laden gibi bitkiler psödomaki türlerine örnektir.
Thank you for visiting our website wich cover about Coğrafya. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.