Sagot :
Belirli bir dönemdeki gelirin nasıl harcanacağının, çeşitli gereksinimlerin öncelikleri dikkate alınarak önceden planlanmasına bütçe yapmak, yapılan bu plana da bütçe denir. Bütçe, gelirin giderler arasında akıllıca bölüştürülmesine yardımcı olur. Bu anlamıyla bir devlet ya da şirket bütçesinden söz edilebileceği gibi, bir kişinin ya da ailenin bütçesinden de söz edilebilir.İşletme bütçeleri hazırlanırken aşağıdaki sıra takibi yapılarak hazırlanır.
1. Satış Bütçesi 2. Üretim Bütçesi 3. Direkt İlk Madde ve Malzeme Bütçesi 4. Direkt İşçilik Bütçesi 5. Genel Üretim Giderleri Bütçesi 6. Mamul Stok Bütçesi 7. Satılan Mamullerin Birim Maliyet Bütçesi 8. Araştırma ve Geliştirme Giderleri Bütçesi 9. Pazarlama Satış ve Dağıtım Giderleri Bütçesi 10. Genel Yönetim Giderleri Bütçesi 11. Olağan Faaliyet Gelirleri ve Giderleri Bütçesi 12. Finansman Bütçesi 13. Gelir Tablosu Bütçesi 14. Yatırım Bütçesi 15. Bilanço Bütçesi
Thank you for visiting our website wich cover about Matematik. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.